Реклама / Ads
9| 4899 |11.06.2020 НОВИНИ

Правят регистър на зависимите от хазарта

.
Държавата създава регистър на хората, зависими от хазарт, с цел превенция на това социално явление, съобщава БГНЕС. Идеята е част от предложените от ГЕРБ промени в Закона за хазарта, които Комисията по бюджет и финанси подкрепи днес на първо четене.
 

Вписването на конкретно име в регистъра ще бъде възможно обаче единствено, когато човек осъзнава своята зависимост и сам желае това. Попадането му вътре ще означава, че той няма да бъде допускан до казина и игрални зали.

 

„Дали това ще има сериозно практическо приложение не мога да кажа, но има много хора, които се лекуват от тази зависимост. Може би биха се възползвали от това, за да не нарушат хода на своето лечение“, смята председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

 

Законопроектът на ГЕРБ предвижда още и сериозна административна промяна в хазартния регулатор, която превръща Държавната комисия по хазарта в едноличен орган – агенция, чийто ръководител ще се назначава от Министерския съвет. Той ще носи и цялата отговорност от вземането на конкретните решения. „Аз лично подкрепям сериозно този модел, защото винаги съм смятала, че личната отговорност е най-важна при такива контролни институции“, категорична бе Стоянова.

 

ГЕРБ не подкрепи коалиционния си партньор „Обединени патриоти“ в искането му за ограничаване на казината само до петзвездните хотели, националните курорти и пограничните райони на страната.

 

„Не говорим за мораториум. Ние не спираме хазарта, а искаме да го ограничим чисто териториално. Насочваме го в услуга на посетителите в туристическите обекти. Твърдението, че с нашия законопроект се налага мораториум върху хазарта, не отговаря на истината“, смята лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6221 |10.06.2020 Калоян Методиев: На базата на откровено фалшиви социологически изследвания се правят само фалшиви анализи и коментари . 18| 10515 |09.06.2020 Румен Петков: Борисов не дава Севда ТВ на прокурор. Правят ни на маймуни . 9| 5351 |04.06.2020 Каракачанов: Лесно е да се правят колажи. Ама дали ще се справят добре като мен? . 26| 19987 |29.05.2020 Татяна Дончева: Хиндиляни, Тити-Мити, Сираков само обясняват, че Божков се е подиграл с ”Левски”. Друго не правят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads