Реклама / Ads
7| 4428 |14.03.2016 НОВИНИ

„Правосъдие за всеки“ с подписка в защита на Бойко Атанасов

.
Бойко Атанасов
Инициатива „Правосъдие за всеки“ внесе подписка в подкрепа на следовател Бойко Атанасов от столичното следствие във Висшия съдебен съвет (ВСС). Събрани и внесени са общо над 2000 подписа (444 подписа на хартия и 1597 електронно).
 
Бойко Атанасов направи разкрития за нередности в столичното следствие и прокуратура. Той разказа за шпицкоманди от следователи, които се използват за оказване натиск на лица от висшите кръгове на властта чрез образуване на дела срещу неизвестен извършител. Атанасов също така направи разкрития за влияние върху следователитете от ръководството на следствието и за незаконно разделяне на специализирани сектори разследващи.

"От системата на прокуратурата се издигна един-единствен, но боен глас. Следователят Бойко Атанасов публично разказа за дела срещу „неизвестни извършители”, които се използват за недопустимо въздействие върху действащи политици. Което е тежко нарушение на основните конституционни принципи за върховенство на закона и за разделение на властите и руши устоите на държавността.

Бойко Атанасов не е заподозрян, обвиняем или подсъдим, който търси да се защити. Не е бивш банков директор, който се крие от закона в чужда държава. Той е работещ следовател от българската правосъдна система и разказът му за проблеми в прокуратурата и следствието от първо лице единствено число за нас е достатъчно основание да го подкрепим", пишат от "Правосъдие за всеки".

Етичната комисията към ВСС започна проверка по твърденията на следователя. Тя извика на изслушване него и колегите му, а днес стана ясно, че ще продължи проверката като изиска преписки и дела срещу следователи и прокурори. Също така комисията ще изиска записът от срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и столичните следователи. Тя се състоя след разкритията и обвиненията направени от Атанасов и намерени в кофа за боклук до столичното следствие изхвърлени работни материали по делото за КТБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7829 |11.02.2016 Само във Фрог: #КОЙ притиска Център за лечение на онкоболни заради подписката на Слави за референдум . 11| 4469 |27.01.2016 „Правосъдие за всеки“: Депутатите обвиниха Хр. Иванов за собствените си зависимости . 8| 5520 |10.01.2016 Подписка: Да защитим битата учителка от Севлиево . 14| 4322 |16.10.2015 Проф. Димитров иска подписка за орден на стрелеца-граничар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads