Реклама / Ads
23| 5631 |25.05.2013 НОВИНИ

Пребиха екип на Спешна помощ в София

.
Лекарски екип на Спешна помощ стана обект на жесток побой през нощта срещу петък в София, съобщи БТВ.
 

Лекарите се отзовали на сигнал за жена, болна от диабет, която получила дихателни проблеми. На място се оказало, че става дума за 15-годишна пияна девойка на домашен купон за абитуриентски бал. Линейката пристига точно за шест минути и е посрещната от 20 души, които се нахвърлили върху екипа. Най-тежко пострадал е лекарят д-р Красимир Йорданов, който има 26-годишен стаж като реаниматор в Спешна помощ и е герой във филма "Последната линейка на София". „Това за 26 години се случва за първи път, казвам ви го откровено, страшно обидно. Какво иска тоя народ - първо да идва полиция и тогава ние, ако ще да умират. Нагледал съм се на смърт, на рани, на всичко. Невъзможна смърт съм видял, но нека да умират, ако българския народ не си промени отношението към нас. Ако нас не ни протектират, няма да има Бърза помощ,” заяви д-р Йорданов.

По думите му, утре всички медици в Спешна помощ ще излязат в стачка и няма да се отзовават на сигнали. „Тази нощ беше моментът, в който всички щяха да спрат работа и да оставят София във Вартоломеева нощ. Крайно време е хората да започнат да ни уважават,” каза още лекарят. По думите му, лекарите в Бърза помощ поемат всички удари от усилията на поредица управляващи да направят „недъгавата реформа в здравеопазването”. Д-р Йорданов не очаква справедливост след жестокия побой. „За толкова години в тази държава справедливост няма – виновните винаги са свободни,” допълни лекарят.

За 24 часа са задържани шестима души – петима мъже и една жена на възраст между 21 и 37 години. С изключение на жената и на единия от мъжете, останалите четирима са криминално проявени - за хулиганство, някои от тях за наркотични вещества и нанасяне на средна телесна повреда. Предстои полицията да разпита още заподозрени и свидетели и да направи втори оглед на мястото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5843 |21.05.2013 Брутално пребиха прокурор . 10| 4928 |09.05.2013 Лекари поискаха от Орешарски „оздравяване” на Спешната помощ . 56| 7948 |07.01.2013 Бойко Станкушев за Frognews: БНТ участва само със снимачен екип . 15| 7927 |31.12.2012 Да е щастлива, здрава и успешна новата 2013 година!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads