Реклама / Ads
0| 3218 |07.06.2022 НОВИНИ

ДБ предплага държавата да плати 50% от цената на картите за градския транспорт

.
Източник: БГНЕС
"Демократична България" с предложение държавата да поема 50% от цената на картите за градски транспорт в цялата страна.
 

„Част от нашите предложения бяха приети. Двете основни са държавата да поеме 50% от цената на картите за градския транспорт в цялата страна“, заяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев пред журналисти след заседание на коалиционния съвет на управляващите и подчерта, че това се прави в Германия и че ще стимулира много хора да слязат от колите си.

 

"Най-вероятно средствата ще дойдат от капиталови разходи", посочи той.

 

Също така коалицията обмисля държавата да съфинансира детските градини, чийто строеж е в застой в София, посочи Мирчев, като разкритикува, че ГЕРБ и кметът Йорданка Фандъкова са се провалили напълно с проблема с детските градини в столицата.

 

Не са финализираните разговорите по тази тема, но 58 млн. лева ще са необходими са финализиране на недостроените детски градини.

Любомир Каримански от "Има такъв народ" (ИТН) също направи коментар след коалиционния съвет. По думите му, трябва да се направят реформи - в пенсионноосигурителния модел, преди да се реформи, трябва да се запази сегашното състояние, за да не стане по лошо. Силно се надявам Бюджет 2023 да има тези реформи".

 

Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната" (ПП) коментира, че са разгледани всички предложения.

 

"Дискутирахме кое е реалистично да се случи и кое не е, дали има възможност да се увеличи приходната част, съответно и разходната. Допълнително ще стане ясно какво ще влезе в актуализацията, но целта отново е да няма предложения между първо и второ четене", посочи Сабрутев.

 

Тази седмица бюджетът трябва да влезе в комисии, отбеляза той.

 

Депутатът увери бизнеса, че държавата твърдо стои зад тях и компенсациите ще продължат. "Това, че компенасациите не са част от бюджета, не означава, че няма да има компенсации, а обратното. В петък беше внесен закон за изменение и допълнение, който има за цел да осигури необходимите средства за компенсиране на бизнеса за високите цени на електроенергията. Държавата ще седи твърдо зад бизнеса".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3276 |07.06.2022 Военните с пръст в устата, армията без нова техника, ако се приеме актуализацията на бюджета . 0| 3636 |06.06.2022 Хазарта дарил депутатските си заплати за шест месеца за образование и курсове на деца от домове . 0| 15639 |27.05.2022 ”Политико”: Рубли за газ: Кой е платил досега? . 0| 2961 |25.05.2022 Росен Костурков, ПП: Държавата поема контрола върху влизащите храни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads