Реклама / Ads
0| 3119 |23.08.2021 НОВИНИ

Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев се запозна с проблемите на спорта в Бургас

.
Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 46-то Народно събрание и народен представител от парламентарната група на ”БСП за България” Иван Ченчев посети Бургас, за да се запознае с проблемите на спорта в града.
 

Ченчев инспектира строежа на новата спортна зала "Арена Бургас" като алармира, че няма осигурено финансиране за втория етап от строежа, а за догодина е обявено провеждане на европейско първенство по волейбол в нея.

 

"Ще инициирам срещи за решаването на този проблем, защото този красив град заслужава такава зала", заяви социалистът.

 

Ръководството на волейболния "Нефтохимик 2010" обърна внимание на Иван Ченчев, че волейболните отбори не са получили стотинка държавно финансиране за предстоящото им участие в европейски турнири . От своя страна Ченчев обеща, че ще настоява за осигуряване на средства.

 

"Не би трябвало да представлява трудност една сума от 100 000 лв. - по 25 000 лв. на клуб, да бъде дадена на нашите волейболни отбори за участието им в Европа", посочи народният представител от левицата.

 

Председателят на Спортната комисия посети още зала "Младост", плувните басейни "Флора", "Парк Арена" и тренировъчната база на ДФК "Звездичка". Клубовете по художествена гимнастика алармираха за лоши условия за трениране в зала "Младост", а от ДФК "Звездичка" имат нужда от съдействие с реализирането на свой проект за стадион в кв. "Меден Рудник" . Ченчев обеща, че ще съдейства с каквото може за решаването на проблемите на спортните клубове.

 

Той определи като кощунство спрямо спорта фактът, че Спортното училище в Бургас няма собствена сграда и  в момента се помещава в сграда, която въобще не е пригодена за това.

 

Иван Ченчев обеща да продължи със срещите на терен и да помогне на всеки един спорт, стига да получи необходимата подкрепа за това. Следващата седмица председателят на парламентарната комисия се очаква да посети Русе.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3644 |22.08.2021 Председателят на Комисията по отбрана и народен представител от “БСП за България” Атанас Зафиров посети Военноморска база- Бургас . 9| 4848 |20.08.2021 Отровното трио: Комисията Хаджигенов сезира Кьовеши за прокурор Вероника Трифонова . 3| 3033 |19.08.2021 Здравната комисия изслушва Кацаров и шефа на НЗОК . 2| 3373 |19.08.2021 Шефът на бюджетната комисия в НС: Актуализация може да има до 3 седмици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads