Реклама / Ads
2| 2777 |24.04.2024 НОВИНИ

Предстои издаването на европейска заповед за арест на Паскал, твърди прокуратурата

.
Предстои да бъде издадена европейска заповед за арест на Никола Николов-Паскал, който е едно от лицата по скандала с митниците и данните за контрабанда. Това заяви заместник градският прокурор на София Христо Кръстев.
 

„Искането ще бъде внесено в Софийски градски съд за издаване на европейска заповед за арест. Има процедура, която трябва да бъде спазена. Направени са всички необходими действия, за да може той да бъде обявен за общодържавно издирване и делото да бъде внесено в СГС с искане за разрешение за издаване на европейска заповед за арест. Ако съдът издаде разрешение след това той ще бъде обявен за издирване и по каналите на „Интерпол”, посочи той в ефира на NOVA.





На въпрос защо точно сега са станали ясни детайлите по това досъдебно производство на фона на политическата нестабилност Кръстев беше категоричен, че за него „като магистрат и прокурор – това дали сме в предизборна кампания или не, няма никакво отношение към установяването на престъпна дейност към определени лица”.

 

След обиски и арести в Агенция "Митници" за участие в организирана престъпна група бе повдигнато обвинение на шефката на агенцията Петя Банкова. Обвинението посочва, че организираната престъпна група била за търговия с влияние, контрабанда, подкупи и пране на пари. 

 

Заместникът ѝ Людмил Маринов бе освободен и на него обвинения не бяхаповдигнати. Сред обвиняемите обаче и Никола Николов - с прозвището Паскал, за когото се твърди, че е контрабандист номер едно през последните години.

 

Издирваният от властите у нас и сочен за контрабандист номер 1 Никола Николов - Паскал е напуснал страната с каравана още на 29 март, съобщо БНТ по-рано. През годините Паскал е бил сътрудник на Национална служба "Сигурност", която беше част от МВР до 2008 г. След това се трансформира и влезе в ДАНС, които сега разследват аферата в Агенция "Митници".

 

"Той е може би единственият, който остана жив от началото на прехода и продължава все още къде с малки темпове и с по-мащабни да осъществява тази контрабанда", казва Георги Шишков, бивш началник на митницата в Свиленград.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2544 |24.04.2024 Британското разузнаване: Русия осъжда условно дезертьорите и ги връща на фронта . 7| 2890 |24.04.2024 Социологът Евелина Славкова: Българите не вярват на служебния кабинет . 15| 2597 |24.04.2024 Елена Йончева получила лична покана от Пеевски, той я впечатлил със знания . 10| 2564 |24.04.2024 Русия бомбандира Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads