Реклама / Ads
4| 4792 |08.11.2023 НОВИНИ

Премиерът Денков разговаря с гражданите: Съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, не отразява реалността /видео/

.
Николай Денков
„Трябва да се търси смяна на състава на Централната избирателна комисия. Той не отразява реалността в момента. Това трябва да го направи Народното събрание.“ Това заяви министър-председателят Николай Денков при включване на живо от Министерския съвет, при което той отговаря на въпроси от граждани.
 

В момента не трябва да се търси смяна на министри, каза още Денков, визирайки министър Александър Йоловски, който ръководи Министерство на електронното управление.


Според премиера скандалът с машините преди първия тур на местните избори трябва да бъде изчистен, но смяна на министри, които си вършат професионално работата в момента не стои на дневен ред.

 

 

Премиерът отговаря на въпроси на живо във Фейсбук. Въпроси към министър-председателя могат да се задават и по време на самото излъчване на страницата на Министерския съвет.

 

Говорих вчера с министър Йоловски. Той отказва да предостави допълнителна информация, тъй като тече разследване. Познавам достатъчно тези хора и знам, че твърденията, които видях в медиите, няма как да са верни, каза още Денков по повод обвиненията от страна на министъра на електронното управление, че съпредседателят на ПП Кирил Петков го е заплашвал.

 

„Има една непоследователност в работата на министър Йоловски“, каза Денков. Според него не трябва да се търси смяна на министри, още повече на министри, които си вършат професионално работата. По думите му МЕУ успява в кратки срокове за няколко месеца да извади решения, които с години са чакани от хората.

 

„Ние трябва да работим с всички паритии, които подкрепят кабинета. Промените на техните лидери са вътрешни въпроси на партията“, коментира Денков оставката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Денков подчерта, че гласуването на промени в законодателството, които се правят, са в полза на българския народ.

 

„Ако искат да продължат в полза на държавата, да продължават да го правят, независимо кой е лидер“, отбеляза той.

 

„Председателят на ДАНС прикрива нарушения на закона за класифициране на информацията от неговия заместник. Отделно е свързано с проявяване на политически пристрастия, за което председателят на ДАНС няма право. Мотивите са много сериозни“, категоричен е той, като подчерта, че президентът Румен Радев трябва и ще подпише оставката на председателя на ДАНС, иначе ще носи отговорност.

"Президентът ми пречи, той надхвърля правомощията си. Аз трябва да мога да работя с председателя на ДАНС, за да мога да си върша задълженията", каза още премиерът.

 

Денков добави, че трябва да бъдат приети данъчните закони, за да може да бъде предложен бюджет, който отчита реално приетите данъчни закони. Премиерът допълни, че очаква бюджетът за 2024 г. да бъде пуснат на обществено обсъждане другата седмица.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4066 |08.11.2023 Инспектор Лукарев: Системата за предупреждение няма да се използва при земетресения . 1| 3959 |08.11.2023 Европейската комисия публикува доклада си за кандидатурата на Украйна за членство в ЕС . 13| 8553 |08.11.2023 Георги Киряков за ФрогНюз: Въпреки епитетите между лидерите, разумно е да се стигне до местни сглобки между партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads