Реклама / Ads
0| 7519 |18.04.2016 НОВИНИ

Премиерът: Дянков ще ми дава оценка? Несериозно!

.
Бойко Борисов и Цветанка Ризова
Дянков на мене ще ми пише оценка. Несериозно е! Дянков ще ми пише оценка. Това бе отговорът на премиерът Бойко Борисов пред bTV на въпрос дали ще закрие икономическото министерство на Лукарски, както посъветвал бившият му финансов министър Симеон Дянков. Оценката ми е към 4,5 на правителството, каза още той.
 
Премиерът бе помолен да коментира и темата с контрабандата. 3 млрд. лева щета нанесохме на контрабандистите и това ми създаде много врагове. Малките политически партии се пазарят с контрабандистите, за да ме свалят от власт. Най-лесно е да се печелят черни пари, това развращава митниците, институциите, бюджета. Най-важното е, че ние събрахме пари в бюджета и продължаваме. По-сериозните опоненти не смеят да го правят, защото ги осъдих за клевети.

По думите на Борисов това се прави с протести. Завчера гледах рокерите, че протестират и в същото време моторите им са за по 100 000 лева. А за 20 лева данък за година, че ще карат по-асфалтирани пътища.

 Нямам никакъв комплекс. Някой така си мисли, но нямам, категоричен беше Борисов по повод карикатурите след гражданските арести на мигранти.

Премиерът уточни, че ги нарича пластмасови връзки /това, с което връзват бежанците/, а не свински опашки. По думите му това носи негативен заряд за бежанците. Ще се върна дори в най-мракобесните времена на комунизма, за да спре нелегалните мигранти. Той припомня, че тогава всеки, който е минал е бил застрелван, единици са минавали. По думите му сега границата се пази много добре, въпреки тежките условия. Тези които успеят да преминат са залавяни във вътрешността на страната.

"Аз работя. Имам воля да вземам решения за българския интерес. Руснаците уважават това", заяви премиерът относно предстоящите добиви на газ и нефт от находището в Черно море. "Правителството прави добри неща и хората го виждат. Българите го оценяват, но искат да сме блестящи. Така се поддържа доверието", убеден е Борисов.

Борисов даде пример с Гърция, която по думите на премиера щяла да влезе в нова дългова спирала още през юни. Бойко Борисов отново заяви, че тегленето на заеми се е наложило, за да се погасят стари заеми, натрупани при предишното управление. „Всеки може да си препише заслугите, но аз и финансовият министър трябва да намерим парите. Ние харчим от приходите. От дълга плащаме само заемите. Ние имаме най-ниският външен дълг“, увери Борисов.

Борисов съобщи, че утре започват изследването на газовото находище в квадрат "Хан Аспарух" в Черно море. Години наред това не е позволявано да се прави в България. В момента Румъния под 10% внася газ. Ние по 4-5 млрд. долара всяка година изпращаме навън, каза той.

На въпрос дали има руски заговор срещу него заради тези му действия Борисов отговори: Аз оставям всеки да тълкува. Ако се открие газ поколения българи след това ще бъдат щастливи. Путин каза в Анкара - България ще загуби всичко. Всяко изказване на външния министър Лавров започва и завършва с България. Важно е да вземеш решенията. Руснаците ценят това, защото знаят, че аз работя за българския интерес. Ние ще положим огромни усилия за два пъти повече туристи, които пращат в България. Ако искат да прекарат газ през България аз винаги съм казвал, че техния газ е добре дошъл.

Цветанов в партийната му работа е един мотор на ГЕРБ. Ако вратарят тръгне да вкара гол ще загуби отбора. Вскеи има пост, на който аз съм го сложил. Той всеки ден е по страната, всеки ден е по събрания, работи като куче. Г-жа Бъчварова, Руми, се справя прекрасно с функцията, която сме и дали - и като коалиционен координатор, и функцията с МВР. Аз съм се борил навремето с министър Петканов пожарната да не става агенция, а да си остане с МВР, да не се девоенизира полицейската академия. Цветанов ми казва - добре, нали ти като беше главен секретар не го допусна това да стане. Тя е много светла жена, добро попадение, много я обичам.Това бе премиерският коментар за отношенията между Цветанов и Бъчварова.

С Росен Плевнелиев работех прекрасно като министър, фантастично като президент. Нека мине юни-юли и тогава ще говорим за нашата президентска двойка, информира Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5529 |17.04.2016 Симеон Дянков: "Панамагейт" ще извади как е станала приватизацията у нас . 0| 4831 |16.04.2016 Симеон Дянков: "Панамагейт" идва в крехък момент за демокрацията в света . 0| 4642 |16.04.2016 Захариева търси „Почтен магистрат“, дава му награда . 0| 4554 |15.04.2016 12 министри ще дават отговори на депутатски въпроси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads