Реклама / Ads
0| 3272 |18.03.2022 НОВИНИ

Премиерът: Трябва да си луд, за да скриеш война с ареста на някого

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
„България в момента оказва пълна подкрепа на Украйна, ще изпратим хуманитарна помощ, ще посрещаме бежанците”. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти.
 

Запитан дали страната ни обмисля изпращането на оръжие в Украйна, Петков каза, че това не може да е решение на министър-председател или Министерския съвет, а трябва да има консенсус. „Никой не е говорил с мен от американска страна да искат оръжие. НАТО трябва да работи координирано по източния фланг, за да има сигурност за тези държави”, каза Петков.

 

„България няма да ходи във военни действия с Украйна, но ще я подкрепя силно”, каза още премиерът.

 

Петков нарече „опорка” подозренията, че арестът на Бойко Борисов се прави с цел разсейване на вниманието за взимане на важно решения по отношение на Украйна.

 

„Това е невероятна опорка. Какво невероятно въображение трябва да имате, за да арестувате някой, за да скриете война. Трябва да си луд. Истината е, че МВР най-накрая е свободно да действа според закона. Много се радвам за високото посещение, което ще имаме”, каза Петков. Сутринта пък е бил уведомен, че скоро ще има дата, на която председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще дойде у нас, за да подпише Плана за възстановяване.

 

Припомняме Ви, че тази сутрин лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви: „Арестът на Бойко Борисов е доста странен на фона на визитата на американския министър, който го чакаме днес или утре, не е много ясно кога ще дойда".

 

„Никакви ракети на никого няма да се дават”, категоричен е Петков.

 

По въпроса с ареста на бившия премиер Бойко Борисов, Петков каза: „Искам да похваля МВР, че са свободни да действат. Похвално е да не ги е страх, да направят нещата, които трябва да направят. Единственият начин за промяна е, когато „недосегаемите” вече не са над закона. Това се случи вчера”, заяви още Петков.

 

Той обясни, че в доклад, който е получил от Министерството на финансите има данни, че там не е имало контрол, когато министър е бил Владислав Горанов.

 

„Време е прокуратурата да застане на страната на хората. Има толкова много сигнали, които прокуратурата явно не разглежда. Не може да получаваме сигнали от САЩ през „Магнитски”, от европейската прокуратура да правят проверка на сигнали, а нашата прокуратура я няма, само се обяснява. И хора, които всички знаем, че има голяма опасност да са извършили престъпления, се разхождат свободно. Прокуратурата не е показала действия на ниво, на което обществото очаква”, каза Петков.

 

Премиерът е в Стара Загора, където провери изграждането на интерконектора България-Гърция. "В последните 3 месеца се е извършило повече работа отколкото цялата минала година. Юни ще бъде завършено цялото строителството и България ще има истинска диверсификация на газ", каза премиерът.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10967 |18.03.2022 Георги Георгиев, БОЕЦ: Арестите са по наш сигнал. Следващият трябва да е Гешев . 0| 8904 |18.03.2022 Стефан Гамизов: Борисов е там, където трябва да бъде! Милиардите обаче са в други джобове . 0| 3071 |18.03.2022 Премиерът: В момента текат проверки на Европейската прокуратура, но къде е българската прокуратура? . 0| 3749 |18.03.2022 Атанас Атанасов: Зная поне 50 случая, за които Борисов трябва да се разследва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads