Реклама / Ads
56| 5204 |20.07.2013 НОВИНИ

Президентът: С елементарно усилие на управляващите парламентът може да заработи

.
Росен Плевнелиев
Това зависи от още едно много елементарно усилие на управляващите, да сложат в дневния ред на българския парламент проблемите в изборния кодекс, смята държавният глава.
 

С едно елементарно усилие на управляващите, има шанс парламентът да заработи, каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев. В момента има шанс, аз го виждам, усещам, работих в последните седмици много за диалог. Има шанс парламентът да заработи, ПП ГЕРБ да се върне в него и да започнат да се коват важните неща. Опозицията да бъде опозиция, да посочва бездействията и проблемните решения на управляващите.

Зависи от още едно много елементарно усилие на управляващите, да сложат в дневния ред на българския парламент проблемите в изборния кодекс. Ако това нещо стане, ПП ГЕРБ се връща в парламента и започва дебат. Бойко Борисов няколко пъти публично, включително и снощи, в неговото интервю пред „Панорама”, много ясно и точно подаде ръка за диалог и да се търсят решения. Мисля, че имаме златен шанс, това да се случи в парламента. Надявам се, в следващите дни да стане факт, което ще бъде доказателство за едно мъдро решение. Обратното е, реваншизъм, политическо противопоставяне, партизански битки. Многократно съм казвал и ще го заявя още веднъж, те не ни водят до никъде. 


Преди това президентът отбеляза, че има много символика в това да бъдат положени урни с пръст от бойните полета на Балканската война в Алеята на славата на нашата Военна академия „Г. С. Ръковски". Това стана на заключителните чествания на 100 години от Балканската война.
 

„Заедно с дейността по поддръжката на военните паметници, те изразяват нашата почит към подвига на героите. Паметта на свидните жертви, преклонението към техния подвиг и морални качества, са в основата на нашия идеал и вярата, че България ще пребъде. Извървеният от България път до възстановяването на държавността се измерва не само с жертвите, но и с надеждите, които са ги съпровождали. Днес ние не само почитаме жертвите от Балканските войни, но и осъзнаваме, че е наш дълг да работим за сбъдването на надеждите за по-добър живот и европейско достойнство за бъдеще и просперитет на нацията. Да живее България", добави Плевнелиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4954 |03.07.2013 Президентът: Политиците да протегнат ръка към гражданското общество . 8| 5263 |02.07.2013 Президентът: Изходът не е революция . 54| 5781 |27.06.2013 Президентът: Няма да допусна Сидеров да ми размахва пръст! . 12| 4769 |25.06.2013 Президентът: Водата е петролът на бъдещето, време е да се замислим как я използваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads