Реклама / Ads
51| 3950 |31.07.2023 НОВИНИ

Президентът Радев обвърза нелепо насилието с антируските настроения. Удари Борисов

.
Румен Радев
Пред журналисти, които го попитаха за престъплението в Стара Загора , президентът Румен Радев обяви, че двата въпроса – за домашното насилие и схватките в публичното пространство, са „много свързани“. „Будят тревога банализацията на фашистки тези и деяния в последните месеци. Форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. Заличава се паметта за антифашизма“, изрежда президентът.
 

Всичко това е свързано с войната между проруски и антируски настроените хора у нас, допълни той.

 

Той намеси в случая и  украинския сайт „Миротворец“, срещу който поиска правителството да предприеме мерки заради публикуваните на него списъци с хора, които заемат страната на Русия против Украйна. „Българи доносничат срещу българи в сайта „Миротворец“ и правителството не реагира. Тиражират се различни ревизионистки и антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди – така, както, под силата на обществения натиск, правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото, варварско деяние в Стара Загора“, разкри накрая държавният глава

 

 Радев  коментира и други актуални проблеми. т. Той допълни, че и проектът за промени в Конституцията, предложен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, също е „част от настъплението срещу демокрацията“, както се изрази. Конституционната реформа тревожи държавния глава, тъй като ще ореже рязко правомощията му, включително по отношение на назначаването на служебни правителства.

 

Той гневно реагира и на изявлението на Бойко Борисов от миналата неделя, в което герберският лидер определи президентската власт през последните две години като диктатура. „Ако трябва някой да обвиняваме, че той  отново започна да говори по този начин, това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция и легитимация, и възможността да говори отново по този начин“, ядосано отбеляза Радев.

 

„Г-н Борисов аз се чудя как отново повдига темата за магистралите, преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали; защо магистралите му се разпадат; защото хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което показаха всички извършени проби. Това е грабежът на века“, добави той.

За отбелязване е, че до неотдавна президентът и водачът на герберите почти открито си партнираха, тъй като и двамата воюваха с ПП и ДБ. След като Борисов се коалира с десните, двамата с Радев отново се възправиха един срещу друг, както беше преди две години.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 2725 |30.07.2023 Борисов от Каспичан: Радев да не е вечен? Хареса му две години да управлява еднолично . 14| 2959 |29.07.2023 Даниел Смилов: Очевидно президентът Румен Радев цели създаване на някакъв политически проект . 21| 3458 |27.07.2023 Проф. Стефан Попов: Президентът се държи като светски вариант на аятолах . 1| 2526 |27.07.2023 Президентът удостои посланика на Израел с орден „Мадарски конник“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads