Реклама / Ads
11| 5023 |18.06.2021 НОВИНИ

Президентът Радев защити съветника си Узунов в отговор на писмото на Диков

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Президентът Румен Радев изпрати открито писмо в отговор на отправен коментар на Сашо Диков. В него държавният глава защити своя съветник Пламен Узунов, като посочи, че изнесените данни са манипулативни. Въпреки това, пишат от президентската администрация, са сезирани компетентните органи. Вижте какво пишат още от прессекретариата на държавния глава:
 

Позиция

 

Уважаеми г-н Диков,

 

В отговор на въпросите във Вашето отворено писмо може да цитирате следната позиция на прессекретариата на държавния глава:

 

1. Манипулативните внушения по отношение на секретаря по правни въпроси и антикорупция вече бяха публично опровергани с публикуваните видеозаписи, разкриващи личния характер на неговата среща в столичен ресторант. Наказването на невинен човек и отстраняването му от работа в резултат на клевета не е в интерес нито на президентската институция, нито на обществото. Изгода от легитимацията на този сценарий биха извлекли единствено неговите автори.

 

2. Следва да имате предвид, че президентът е поверил кадровата политика на изпълнителната власт на Министерския съвет и на министрите в техните ресорни области и високо цени усилията им за възстановяване на държавността в труден за страната момент. Цялостна оценка за работата на служебните министри държавният глава ще даде след края на мандата на правителството.

 

3. Прозрачността в имущественото състояние и доходите на висшите магистрати и заемащите висши държавни длъжности е неотменим принцип на правовата държава и неговото нарушаване следва да води до санкции. Затова, както Ви е известно, Администрацията на президента неколкократно е отправяла запитвания до отговорните институции по повод изнесената информация за недекларирани банкови сметки в чужбина от 27 магистрати и 11 души, заемащи висши държавни длъжности. Като взема повод от писмото Ви, това е поредният случай, в който президентската институция изисква осветляване на случая, като е сезирала компетентните служби.

 

Коментара на Сашо Диков можете да се припомните тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3006 |17.06.2021 Радев призова РСМ за прагматичен подход с конкретни, устойчиви резултати . 34| 4119 |17.06.2021 Борисов към Заев: Нищо няма да излезе от днешната ви среща с Радев . 6| 3317 |17.06.2021 Президентът разговаря със здравния еврокомисар . 3| 3445 |17.06.2021 Европейския комисар по здравеопазване ще се срещне с президента Радев и здравния министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads