Реклама / Ads
12| 7889 |13.09.2017 АКТУАЛНО

Президентът Радев: Всички ние платихме цената за КТБ

.
Президентът Румен Радев
Всички ние платихме цената за КТБ. Случаят с КТБ трябва да се реши в България, а не в чужбина. Така ще придобием самочувствие и вяра, че сами може да градим своето бъдеще. Затова призовах г-н Василев да се яви тук, пред българския съд, и даде показания, защото така те могат да имат стойност. А това, че президентът отделя такова внимание на случая, е гаранция за неговата сигурност.
 
Аз съм на страната на закона. В дух, в желание за прозрачност публикувах стенограмите за КТБ, а не като моя предшественик.  Така отговори на въпрос дали е на страната на Цацаров или на другата страна президентът Румен Радев.

Стана нещо много важно. Обществените очаквания бяха разколебани между прокуратурата,  съда и президентската институция. Истината трябва да се търси в съда, там му е мястото, добави Радев.

Във връзка с искането на група граждани и организации да не подписва указа за назначаването на Георги Чолаков за председател на ВАС, Радев заяви, че в момента проучва всички страни на този въпрос. Чолаков бе избран от пленума на ВСС в понеделник с 20 гласа на магистратите.

"Редно е от процедурна гледна точка новият предсесател на Върховния административен съд да е избран от новия състав на Висшия съдебен съвет.  За първи път ще имаме съдебен съвет, избран по новите правила, приети с промени в конституцията през 2015 г. А и този нов ВСС ще работи с този председател на ВАС. Така би било логично според мен.", каза още президентът Румен Радев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4589 |08.09.2017 Румен Радев: Не ми е самоцел да назначавам шефа на антикорупцията . 3| 4383 |06.09.2017 Президентът: Днес страдаме от разединение . 2| 4113 |04.09.2017 Валери Симеонов иска да бутне всички преместваеми обекти в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads