Реклама / Ads
31| 7275 |03.10.2021 НОВИНИ

”Продължаваме промяната”, ДБ и ”Изправи се.БГ!” подписват коалиционно споразумение преди вота

.
Източник: БГНЕС
Коалиционно споразумение още преди изборите подписват ”Продължаваме промяната”, ”Демократична България” и ”Изправи се.БГ! Ние идваме”. Причината - гражданите да не се чудят какво ще се случи след изборите. Това заяви в ефира на bTV бившият икономически министър в служебния кабинет на Стефан Янев Кирил Петков.
 

Проектът "Продължаваме промяната" бързо печели симпатиите и доверието на избирателите, показват социологическите проучвания. Според последния сондаж на "Галъп" формацията на Кирил Петков и Асен Василев дори се нарежда като втора политическа сила. Проектът на "дуото от Харвард" обаче отказа да се яви на избори заедно с най-логичните си партньори в лицето на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и "Демократична България", въпреки протегнатата към тях ръка. Остана отворена за преговори, а анализатори и социолози започнаха сметки от чий електорат ще дръпне "Продължаваме промяната" по пътя си към следващото Народно събрание.

 

Под въпрос е и с кои формации ще седне на масата за преговори политическата партия.

 

Петков посочи още, че "Продължаваме промяната" не се ръководи от его и за постове няма да настоява. Вижда добър правосъден министър в лицето на някой, излъчен от "Демократична България", защото обединението мисли по темата от дълго време и има голям капацитет. Социален министър пък е възможно да бъде излъчен от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Мотивът - формацията има ляв и силен фокус върху социалните дейности. Бъдещ транспортен министър би бил от "Продължаваме промяната". Вече е ясно, че става дума за шефът на куриерската фирма "ЕКОНТ".

 

Петков обаче посочи - "Продължаваме промяната" подкрепя Румен Радев за президент. Лозан Панов, шефът на Върховния касационен съд би бил добър главен прокурор.

 

Въпросът с канадското гражданство също продължава да стои на дневен ред. Петков е категоричен - датата на неговото волеизявление е датата, в която той се е отказал от гражданството си. Останалото е въпрос на административна процедура на друга държава. Бившият икономически министър очаква решението на Конституционния съд, където ще представи и всички необходими документи.

 

"Да, плашат ме с някакви до 3 г. затвор, но не се плаша. Продължаваме промяната и няма какво да ни спре. Ако КС се произнесе, че съм с двойно гражданство, ще приема тяхното становище. Това, че на 20 август е завършена процедурата доказва, че съм подал информация април. Не чувствам виновност в себе си. Направил съм всичко. Не, няма да поема отговорност. Пред себе си вярвам, се съм направил всичко", категоричен бе Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 26458 |26.09.2021 Петър Волгин: Какъв общ път на ”Продължаваме промяната” и ИТН, след като А. Василев съди Тошко Йордяанов . 27| 4132 |23.09.2021 Кирил Петков: Първите, с които ще се коалираме, са ДБ и ”Изправи се!” . 8| 4271 |23.09.2021 Атанас Пеканов: Не проявявам интерес да се включа към ”Продължаваме промяната” . 19| 5036 |20.09.2021 Официално: ”Продължаваме промяната” влиза с ”ВОЛТ” и „Средна европейска класа” в битката за парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads