Реклама / Ads
33| 5949 |30.11.2020 НОВИНИ

Проф. Георги Момеков: Българите искат да пият хапчета срещу COVID-19 и след това да се държат като идиоти

.
Проф. Георги Момеков
COVID-19 протича в няколко фази. В различните фази се намесват различни лечения. Когато има нужда от добавяне на кислород беше установена нуждата от добавяне на кортикостероиди. Това заяви фармацевтът проф. Георги Момеков в предаването „Лице в лице“ по БТВ. СЗО е много важна организация. Тя няма регулаторна функция и не може да вменява на регулаторите какво да се прилага, посочи той. Ползата на Ремдесивир е, че той скъсява болничния престой, което е от голяма полза. Той обаче не е панацея, обясни проф. Момеков. Препаратът Ивермектин в тропиците е спасил много хора от слепота. Той се п

COVID-19 протича в няколко фази. В различните фази се намесват различни лечения. Когато има нужда от добавяне на кислород беше установена нуждата от добавяне на кортикостероиди,  заяви Момеков пред bTV.

 

СЗО е много важна организация. Тя няма регулаторна функция и не може да вменява на регулаторите какво да се прилага, посочи той.

 

Ползата на Ремдесивир е, че той скъсява болничния престой, което е от голяма полза. Той обаче не е панацея, обясни проф. Момеков.

 

Препаратът Ивермектин в тропиците е спасил много хора от слепота. Той се прилага за лечение на кожни паразини болести, като краста. Има държави, в които тази слепота е изкоренена, благодарение на това лекарство. В България няма официално разрешение за употреба. Ако не се налага по-добре да не се използва, препоръча проф. Георги Момеков.

 

Във връзка с Хидроксихлорохина, фармацевтът заяви, че от тази терапия няма полза.

Той коментира ваксината на Pfizer и фактът, че тя изисква съхранение до – 80 градуса.

 

"Това е нещо ново. Повечето ваксини на пазара са на базата на белтъчни фрагменти. Тази нова ваксина съдържа белтъчната РНК на вируса, която организма ни ще прочита. Това е нов вид ваксини, които тепърва ще навлизат за употреба. В момента се провеждат много мащабни проучвания от трета фаза на изпитания. Ние ще знаем повече за ваксината, когато тя се появи реално", разясни проф. Георги Момеков.

 

"При някои антибиотици има ползи при инфекция. Целта на антибиотиците при COVID-19 е да подтиснат някаква бактериална инфекция. Аспирин в ниски дози пречи на формирането на тромби. При това вирусно заболяване е трудно да се прецени ползата. Може да се приема профилактично за няколко дни. Тя обаче крие риск от кръвоизливи, затова трябва да сме сигурни, че пациентът няма язва, например", обясни той.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 20| 6629 |30.11.2020 Проф. Генчо Начев: Парите в здравеопазването изтичат като вода в пясък . 25| 5526 |27.11.2020 Проф. Андрей Чорбанов: Кризата не се управлява добре. Лятото беше времето за подготовка . 7| 5110 |26.11.2020 Проф. Кирил Топалов: Заев направи добра стъпка, но тя е доста късна . 21| 6007 |26.11.2020 Проф. д-р Марияна Стойчева: Трябва военно положение. Липсват медици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ