Реклама / Ads
9| 9442 |06.07.2017 НОВИНИ

Проф. Константинов: България е моргата на Европа, няма място за стари изтребители

.
Михаил Константинов
България стана моргата на Европа. Караме автомобили втора ръка без спирачки. В бойната авиация обаче няма място за стари изтребители. Тук става въпрос за избор между добри или лоши машини. Това заяви математикът Михаил Константинов по повод разногласията между премиера и президента във връзка с купуването на нови изтребители.
 
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов най-сетне се срещнаха очи в очи и обсъдиха създалото се напрежението около новите бойни машини, полицията и темата за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и държавният глава влязоха в задочна схватка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов обвини Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на "Грипен" и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно лидерът на депутатите от ГЕРБ сигнализира и че не е бил допуснат на среща с местни политици в Свищов по искане на държавния глава.

Междувременно президентът обяви, че ще инициира създаването на орган срещу корупцията, който да разследва политици. Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

"БСП, Слави Трифонов и Румен Радев са основните противници на премиера Борисов. Рано или късно той ще трябва да се сблъска с президента. Поради факта обаче, че не може да влезе в пряка конфронтация с него, Борисов си играе на доброто и лошото ченге и използва ГЕРБ, за да атакува Радев, след което сам се помирява с него", посочи изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

"Лично на мен идеята да бъдат закупени нови машини ми звучи по-логична. Когато някой се опитва да продаде нещо за над 1 млн. лв. няма как обаче да не е намесена политиката и да не се създадат конфликти. А в един парламент, който не прави нищо като законодателна дейност, политиците съответно се опитват да запълнят времето си с подобни скандали", подчерта Симеонов пред On Air.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че ако президента е сбъркал някъде в действията си, то тези грешки са били маловажни, свързани с комуникационни стратегии и Facebook статуси.

"Несъмнено Румен Радев се справи отлично със съставянето на служебно правителство. Ако вземем предвид факта, че нямаше никакъв политически опит преди стъпването си в длъжност, трябва да признаем, че ходовете му бяха успешни", посочи още социологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6789 |05.07.2017 Лошо се живее в България, ако искаш да живееш свободно . 0| 6035 |05.07.2017 Проф. Мирчев: Цветанов е обременен със съмнения за корупция . 1| 6387 |04.07.2017 Проверяват „България еър” заради закъснения . 2| 6504 |03.07.2017 Андрей Райчев: Скандалът с Боршош показа, че в България няма реални скандали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads