Реклама / Ads
18| 4593 |13.04.2021 НОВИНИ

Проф. Лъчезар Аврамов: След 50 години българите в България ще са към 3 милиона

.
Проф. Лъчезар Аврамов
За да се унищожи един народ, трябват много усилия и много фактори да действат. Значи статистиката, международната, показва, че след около 50 години в нашата държава българите ще бъдат към три милиона. Държавата, тя сигурно няма да изчезне, щото на тия географски ширини, тоя чернозем и тая хубава природа, няма как да се случи.
 

Защо няма да живеят тука българи? Защото в продължение на десетилетия се провежда политика, такава да няма тука България, да се почисти тука от нас един ден тази земя, за да се настанят други хора. Не е целенасочено, според мен това е както обикновеното статукво е здраво и трайно защото то се поддържа от най-различни мощни интереси. Групи от българи от нашия народ изчезват, защото надделява късогледството, политическото късогледство.

 

Така коментира темата - защо българите изчезват, стават все по-малко и са по-стари, проф. Лъчезар Аврамов пред Нова телевизия.

 

Защо българите имат най-ниска продължителност на живота в Европа, 10 години по-ниска от италианци и испанци? Защото здравната политика се води така и с тази цел, тя не е декларирана, не е вписана в Здравното министерство. Обаче, като погледнете бюджета. Вижте здравните системи в Европа, те са структурирани така, 60% за профилактика, превенция, извънболнична и доболнична помощ, помощ за здраве и така нататък. Това е най-важната част на съвременната медицина, която има цел да не допуска тежко болни хора, които да влизат болници. Погледнете бюджета на нашата здравна система, миналата година къде е насочен - 10% за профилактика и другите тези неща, 90 % за болнична помощ, 30 % за лекарства, или масово тровене на народа, каза още професорът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4735 |12.04.2021 Проф. Гетов: Ваксината на AstraZeneca не може да бъде изтеглена от страната . 4| 3419 |12.04.2021 Проф. Михаил Неделчев: Говоренето за съставяне на правителство вече става оптимистично . 44| 10598 |11.04.2021 Проф. Дичев: Ревизия на делата на Борисов. Той затова се бори да остане важен фактор . 64| 8068 |11.04.2021 Проф. Минеков: За съжаление господин Борисов остана в самота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads