Реклама / Ads
66| 6327 |22.12.2010 НОВИНИ

Проф. Миланов: Цветанов е нагъл!

.
Цветан Цветанов
Председателят на етичната комисия в БЛС проф. Милан Миланов коментира случая в Горна Оряховица с думите: "Министър Цветанов, вместо да се кротне и да каже: "Извинявайте нещо преувеличихме", той продължава да говори. Това не е наглост, това е друга степен на централно мозъчно заболяване“.
 

"Това не може да се търпи. Ако дойде чуждестранна експертиза и каже още по-ясно за случая, ние какво още чакаме – изборите за президент ли? Искам да задам следния въпрос – на базата на какво е постъпило оплакване, за да бъдат подслушвани моите колеги. От кого – от момичето ли, от майката ли, от кого? Цветанов обвинител ли е, какво значат тези СРС-та – това са разговори между колеги, които са стояли в болницата 15-20-30 часа. Тези хора не знаят ли, че ние живеем в тези болници", попита Миланов.

Той е категоричен, че единственият разумен ход е Цветанов да си подаде оставка и добави, че за него ролята на министъра на здравеопазването е още по-лоша.


„Той се държеше много театрално с двете ръце за главата, когато неговият началник вицепремиер с придихание по Станиславски рецитираше СРС-та, и каза, че го е срам от българските лекари. А сега искам да чуе, че аз изпитвам омерзение към него, а не срам“, заяви председателят на етичната комисия в БЛС.

"Защото да се откажеш от лекарското в теб, значи да се откажеш от майка си и баща си, да се откажеш от вярата си. Това значи да забравиш какво си дрънкал в операционната. Много бързо стана политик този човек. За мен неговото отношение е много по-лошо от това на Цветанов. Хайде на Цветанов ще кажем – той е ченге, той не знае. Но нашият човек, ужким, какво е неговото поведение", попита председателят на етичната комисия на БЛС.

"Той не можеше ли да дръпне настрана Цветанов и да му каже, че се излагат и че ще станем за резил, както и станахме. Цялата тази история е прекрасен облик на цялата ни държава. Това е отношението към лекари, наука, култура, докога ще ни настройват едни срещу други. Така тази държава не може да върви напред. Аз не желая да живея в такава държава. Хора, които мислят да управляват по този начин, е време да си идат.

Искам нация, която работи по правилата, която се вдъхновява от собствените си идеи, а не нация разединена, омерзена, светли празници ни чакат, какво правим в момента", възмути се проф. Милан Миланов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4938 |22.12.2010 Цветанов: Никакво отстъпление от програмата за Шенген . 32| 6125 |22.12.2010 Опозицията иска разследване на Цветанов . 15| 5932 |18.12.2010 Цветанов: Ще кажа всичко за имотите ми през януари . 11| 5788 |17.12.2010 Цветанов „жертва” заместника си?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads