Реклама / Ads
10| 3572 |03.04.2021 НОВИНИ

Проф. Слатински: На чужд гръб и 728 починали за 5 дни са малко

.
Проф. Николай Слатински
Днес няма да привеждам прекалено много данни за разпространението на вируса. Темата на статуса е друга. То в статистиката няма нищо ново. Тази седмица като официален брой нови заразени за първите пет дни от понеделник до петък върви мъничко след миналата хиперрекордна седмица – 21587 срещу 21810 нови заразени.
 

Така започва публикацията си във Фейсбук проф. Николай Слатински.

 

„Но макар да има количествена разлика, тя е в рамките на статистическата грешка. А качествената картина си е същата. В същото време, обаче, през тази седмица досега за пет дни са починали от/с вируса 728 човека, докато за цялата хиперрекордна минала седмица починалите бяха 691.

 

Но главният вирусолог се самоутешава, че чак пък толкова много починалите не са. На чужд гръб и 728 починали за 5 дни са малко.

 

Не знам какво му стана на главния вирусолог. Дълго време бе състрадателен, обективен, даже леко паникьорски. Постепенно обаче видимо душата му загрубя и се появи не само в думите, но и в мимиките и жестовете един цинизъм на безразличието.

 

Наистина с какви се събереш, такъв ставаш – даже още по.

 

Намиращите с в болници покоряват нови и нови високи числа и са вече 10382. Само за вчера в болница са постъпили нови 230 души!

 

Помислете – 230 души за денонощие!

 

Близо 400 са новите заразени медици (те са засега 389). Всяко денонощие ни „сервира“ нови 80 заразени медици!!!!

 

В София за пет дни са се появили нови 5502 заразени. Всеки Божи ден София бълва по 1100 нови заразени.

 

Ала за друго ми е днес думата...

 

Какво исках да споделя с този статус?

 

Ами това, че редица ФБ-приятели ми пишат чудеса за организацията на имунизирането в държавите, където те живеят.

Швейцария, Холандия, Англия, Канада, САЩ, дори Румъния, Сърбия, Гърция! На техния фон наистина, ама наистина ние живеем в мърлявост и дезорганизация.

 

Най-страшното е, че като народ се примирихме да живеем мърляво и дезорганизирано, властвани тъпо и зле от едни потресаващи любители и безхаберници!

 

Нещо мъничко да направят те и го раздуват като хвалипръцковците на Млечния път!

 

А всъщност е такова властово бездарие, такава ниска и низка степен на подреденост и организираност, че на разумния човек му идва да седне на задни лапки, да впери поглед към луната и да вие, да вие, да вие, да вие от мъка.

 

Хора, българи, сънародници, братя, ама как може да понасяте тези некадърници?! Как може да ги търпите!? Не виждате ли, че живеете в хаос и анархия заради тях!!!???

 

Например, приятел ми пише от далечно Колорадо:

"Организацията на имунизирането е перфектна. Приближаваш се с колата, не слизаш от нея, имунизират те. Има 7 поста за ваксинация. Скоростта е 1 кола на 2-3 минути.

В някои от автомобилите има по 4 човека за ваксиниране. След ваксинацията има отделено място за изчакване за евентуални алергични реакции….".

 

Мога да ви привеждам подобни откъси от писма, от писма, от писма.

Хората и в Европа, и в САЩ, дори и на Балканите, живеят в нормални условия с нормални управляващи, с нормална грижа за народонаселението, с нормални порядки и с нормална култура на правенето на нещата.

А ние живуркаме в безобразие и безпътие.

Но понеже бавно ни подгряват на огъня на некадърността и арогантността, не разбираме, че вече сме сварени, разкашкани, апатични и без сетива за убогостта на битието ни, превърнала се в убогост на съзнанието.

 

Убогото и парализирано от безразличие съзнание вече и съзнание не е, а пихтия от притъпени емоции и кастрирана чувствителност“.

 

Facebook, Николай Слатински




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6092 |02.04.2021 Проф. Дайнов: Най-вероятно третият мандатоносител ще състави правителство . 9| 3316 |02.04.2021 Проф. Асен Балтов: Получаваме над 1 млн. допълнително дози ваксини. Започваме масова ваксинация от другата седмица . 6| 4988 |02.04.2021 Проф. Георги Рачев: От днес започва да вали, та чак до неделя . 10| 5150 |01.04.2021 Здравният министър задочно нахока проф. Кантарджиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads