Реклама / Ads
8| 4994 |03.04.2015 НОВИНИ

Проф. Танев: Румяна Коларова няма да ме сменя, не съм на дузпата

.
Проф. Тодор Танев
Появи се информация че бившата министърка Румяна Коларова, която сега е в президентство, щяла да дойде на моето място и че имало приказки, че ще ме сменят. Това са го казали дмама души от реформаторите. Не е вярно, че Бойко Борисов ме е викал. Не е вярно, че в Реформаторския блок са обсъждали моята смяна. Така коментира в "Още от деня" по БНТ слуховете за уволнението му министърът на образованието проф. Тодор Танев.
 
Всяко едно трепване в тази система се отразява и на последния човек. Точно поради тази причина ме атакуват. Вижте само медиите, в които се пише, че съм на дузпата. Няма да напусна своя пост. Аз съм министър на всички български деца. Не искам да се занимаваме с жълти неща. дошъл съм да говорим за сериозни неща, каза още той.

Опитвам се да направя една цялостна концепция на образователната реформа. Тази реформа е в моята глава и в главите на моите зам.-министри. До момента експерти и чиновници от министерството казват какво да се учи. Аз съм твърдо за професионалното обучение. Аз искам да го еманципираме и да го изравним с висшето образование, със средното образование. Провеждам редица срещи по тази тема. Искам бизнеса да има водеща роля и той да казва какво да се учи, разкри Танев.

Трябва да разтоварим децата от многото претенции на експертите. Естествено, че те трябва да знаят да пишат, да четат и да учат история. При сегашната система нямаме ниши. Аз искам да създам такива законови ниши. Парите трябва да отиват там, където са необходими, категоричен бе министърът.

Имам огромен дълг към родителите на първокласниците. Не знам колко голяма е моята вина за проблемите с тях, но съм готов да я търся. Искам да успокоя родителите, че часът и датата на приемане на молбите за постъпване в първи клас, не са критерий за приемането. Нека не се редят на среднощни опашки, каза още образователният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5339 |30.03.2015 Танев: В комисията за КТБ никой не беше в час . 11| 4639 |30.03.2015 Тодор Танев: Дрогата се разпространява в главоломни темпове . 29| 6784 |25.03.2015 Проф. Слатински: Маскираното русофилство е юмрук, омраза, реваншизъм . 6| 5159 |24.03.2015 Танев: Израелски опит срещу насилието вкарваме в училище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads