Реклама / Ads
49| 4106 |17.12.2020 НОВИНИ

Проф. Н. Витанов пуска връзки, за да се ваксинира

.
Николай Витанов
Трябва да пусна връзки, за да се ваксинирам. Не съм рискова група. Ако чакам да ми дойде редът, ще е юли-август месец. Това заяви математикът Николай Витанов от Националния оперативен щаб.
 

Ваксинираме, намалява числото на болните. Ваксинираме, намалява числото на болните. Ваксината създава проблем на вируса, каза още той пред bTV.

 

В момента на всеки един регистриран случай, има три нерегистрирани. Така че и на открито има опасност от заразяване., посочи той.

 

Българският народ е болен и като свърши пандемията, трябва да се седне да се прегледа цялата система на здравеопазването, смята проф. Витанов.

 

Проф. Витанов прогнозира, че паднат ли активните случаи под 100, ще се справим с вируса. Освен това здравната система ще си отдъхне и няма да има допълнителен удар по икономиката. Ако се ваксинират 30% от населението, ще започне да се усеща.

 

Доста неща трябва да се анализират след тази пандемия, например защо смъртността е толкова висока, трябва да организираме здравната си система. Такива пандемии тепърва ще има, няма какво да се лъжем. Трябва да се организираме. Българският народ е болен и трябва да се обърне внимание на профилактиката, подчерта той.

 

Училищата бяха затворени не толкова от необходимост, а заради натиск от определени среди. Одобрявам предложението да се поднови нормалната форма на обучение на малките деца, тъй като те са много малка рискова група, каза проф. Витанов.

 

Ние сме обсадили вируса с тези мерки и с ваксините ще се промени играта изцяло. След пет-шест месеца ще започне масовата ваксинация и "ще хванем щарана". След седем-осем месеца ще спрем да говорим за този вирус в България.

 

Граждани, нямате право да се заразявате преди ваксината. Яжте и пийте вкъщи, посъветва математикът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 12487 |17.12.2020 Анна Заркова за уволнението на проф. Мирчев: Страховито е да се съди човек за произнесени или написани думи . 8| 5446 |17.12.2020 Проф. Гечев: Управляващите предизборно увеличават заплатите на администрацията, a бавят помощите за бизнеса . 47| 7763 |16.12.2020 СУ уволни проф. Михаил Мирчев заради изказвания . 5| 3414 |16.12.2020 156 милиона отпускат за затворените бизнеси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads