Реклама / Ads
2| 5381 |17.02.2022 НОВИНИ

Прокопиев: Депутати от ДПС за пореден път разпространиха редица неверни твърдения

.
Иво Прокопиев
Народни представители от ДПС за пореден път разпространиха редица неверни твърдения, свързани с г-н Иво Прокопиев и бизнеса на фирмите от групата му, се посочва в позиция на Иво Прокопиев.
 

Вижте останалата част от позицията:


Всички производители на зелена енергия от Групата стриктно спазват законовите и регулаторни изисквания. Нещо повече, механизмът на подпомагане е такъв, че изключва човешка грешка или възможност за злоупотреба.


Схемата за подпомагане на производителите от възобновяеми източници се прилага в България след транспониране в българското законодателство на европейската регулация за насърчаване производството на възобновяема енергия. Законът за енергетиката, Законът за енергията от възобновяеми източници и редица подзаконови нормативни актове уреждат условията, правилата и обхвата на подкрепата за производителите от ВЕИ.


Контролните механизми, които предхождат одобрението за получаване на преференциална цена, съответно премията от Фонд „Сигурност на електроенергийната система“, са точно описани в закона и се прилагат ежемесечно в съвкупност с предоставянето на всички изисквани първични финансово-счетоводни и отчетни документи от страна на производителите. В този смисъл, данните за производство, покупко-продажби, приходи на всеки производител на енергия от ВЕИ, с договор за премия, се предоставят във Фонда и преминават съответните стриктни законови процедури за получаване на премия.


В допълнение, производителите на възобновяема енергия се контролират и от два регулатора - КЕВР, който определя размера на премиите, и КФН, към която те регулярно подават подробна финансова информация.


По повод на другото твърдение на ДПС за данъчни нарушения, бихме искали да подчертаем, че то също е лъжа. Фирмите от групата спазват стриктно данъчното законодателство и нямат задължения към държавата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2978 |16.02.2022 Депутатите гледат процедурата за избор на нов шеф на БНБ . 9| 5595 |11.02.2022 Иво Прокопиев завежда дело за клевета срещу депутатите от ДПС - Карадайъ, Цонев, Хамид . 7| 3071 |11.02.2022 Депутатите ще дискутират предложение за отпадане на зеления сертификат за достъп до НС . 1| 3382 |10.02.2022 След 5-часови дебати депутатите приеха на първо четене Бюджет 2022

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads