Реклама / Ads
0| 49862 |21.03.2022 АКТУАЛНО

Прокуратурата явно ни взима за будали. Ама много греши!

.
Васил Божков, Иван Гешев, Бойко Борисов, Владислав Горанов
Прокуратурата явно ни взима за будали! От няколко дни като латерна повтаря, че Васил Божков не може да бъде разпитан по видеоконферентна връзка, защото не са му предявили обвинението.
 

Поясняват, че едва тогава може да бъде разпитан в качеството на обвиняем. Държавното обвинение, обаче не си признава, че в момента никой не ги пита за делата, по които прокуратурата има наказателни претенции към Божков. Всъщност става дума за признанието на хазартния бос, че е дал подкуп в особено големи размери на бившия премиер Бойко Борисов и ексфинансовия министър Владислав Горанов. 

 

В този случай няма никаква пречка Божков да бъде разпитан като свидетел по дело за корупция. Факт е, че при подобни разкрития, държавното обвинение по закон би трябвало светкавично да се самосезира и да започне разследване на изнесените данни за корупция срещу хора от върхушката на страната. Ясно като бял ден е, че ведомството на Иван Гешев не само не е направило нищо по този казус, ами се опитва да ни вкарва в заблуждение, като ни говори за другите дела. 

 

Да, факт е, че по повдигнатите обвинения, които са близо 20, Васил Божков трябва да получи постановлението си за привличане като обвиняем, за да бъде разпитан в качеството на свидетел. Пишем го пак за сведение на обвинителите, за да се убедят, че сме наясно с приказките ми и няма нужда да ни повтарят едно и също всеки ден. 

 

Но също така е факт, че държавното обвинение не иска и да чуе за разкритията му, че е давал милиони на Борисов и Горанов. Именно по тази лансирана от Божков афера, хората на Гешев трябваше да започнат работа. И именно във връзка с нуждата от обективно разследване, обвинителите не само, че имат право, а трябваше да разпитат потърпевшия. 

 

Странно защо прокуратурата бяга по тъч линията за този случай и си прави оглушки! Още по-странно е, как докато ние си говорим за компютри, държавното обвинение ни обяснява за компоти. 


Странен изглежда и друг видим пропуск на обвинението. След като АДФИ установяват дупка в бюджета в размер на над половин милиард лева от хазартна дейност, защо не е образувано дело за безстопанственост? Юристи са категорични, че въпросният доклад на Финансовата инспекция е годно доказателствено средство и то може да се използва в съда срещу хората, довели до мащабното ощетяване на бюджета. Прикрива ли прокуратурата виновните, всъщност е най-логичният въпрос. 

 

Господа прокурори, г-н Гешев, сбъркали сте, не сме прости!  Други имат навика да се правят на такива! 


Фрог нюз 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7468 |12.02.2022 Проф. Даниел Вълчев: Няма как да заобиколим прокуратурата, тя не е само гл. прокурор . 4| 9500 |23.01.2022 Кирил Кадийски за Фрог: Ето една ”Поетическа зима” след лютата ”Политическа зима” на Ботев, която явно край няма . 33| 9298 |15.12.2021 Асен Агов: Прокуратурата си мълчи и покрива мръсните руски пари у нас . 20| 44699 |06.12.2021 Георги Атанасов: Шайката и прокуратурата готвят мека „гражданска война“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads