Реклама / Ads
27| 15800 |18.10.2019 НОВИНИ

Прокуратурата в паника! Търси кой каза на Фрог за тайната визита на Цацаров и Гешев в САЩ

.
Снимка на българските гости в САЩ, но без техните домакини. Защо ли?
Прокуратурата изпадна в паника, след като в сряда Фрог първи информира, че главният прокурор Сотир Цацаров, неговият заместник Иван Гешев и куп шефове на спецслужби са привикани по спешност в САЩ заради войната между премиера Бойко Борисов и корпулентния бизнесмен Делян Пеевски.
 

Появата на новината хвърлила в ужас висши представители на държавното обвинение, обясниха за Фрог източници от Съдебната палата. Веднага били разпоредени две задачи. Първата-час по-скоро да се огласи визитата, за да не изглежда прикрита. И второ-да се издири „къртицата“, проговорила за презокеанския воаяж. Настанала паника, защото всички, които знаели за пътешествието, смятали, че ще започнат да ги привикват един по един, за да ги разследват.

 

Хората масово започнали да си трият чатовете, за да не ги набедят за нерегламентирани връзки с нас. Уточняваме, че Фрог научи за пътуването на първите мъже в прокуратурата и службите от три независими източника, след които и представител на летищните власти. Така три часа след публикацията ни, прокуратурата призна за визитата.


Нещо повече-към „удобните“ медии беше пусната снимка, която по-скоро озадачава, отколкото да успокоява, че всичко с пътуването е наред. Любопитното е, че тя не може да бъде открита на официалния сайт.  На нея „гостите“ са се снимали сами, без домакините, което само по себе си е прецедент. Обичайно при подобни ситуации, прокуратурата публикува куп фотоси от срещи, придружени с напоителна информация за разговорите. Този път за сгледите няма и дума.


За да не изпадне в комична ситуация, държавното обвинение е предприело и друг ход по заръка „отгоре“, като подробно ни информира за две други командировки в чужбина. Става дума за тази на шефа на НслС Борислав Сарафов в Измир и на зам.-главния прокурор Ася Петрова в Хага. Според източниците ни била дадена депеша да се пращат „обилно“ снимки от двете събития, за да се „запуши“ устата на Фрог. По всичко личи, че визитата в САЩ е към края си, тъй като според документите Цацаров ще отсъства до днес включително.

 

Екип на Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6479 |16.10.2019 Прокуратурата призна за тайната визита в САЩ на Цацаров и Гешев, но след дъжд качулка . 2| 4018 |16.10.2019 Прокуратурата решава за задържаните след акцията в централата на БФС . 1| 4246 |03.10.2019 „Булгартрансгаз“ търси кредит за 150 млн. евро участие в „Балкански поток“ . 6| 5460 |03.10.2019 Докато „Слава“ ръждясва във Варна, МО търси подводница втора ръка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads