Реклама / Ads
0| 7672 |25.03.2022 НОВИНИ

Прокуратурата получила исканата от службите информация за имената от списъка “Бареков”

.
Прокуратурата обяви, че работи не само по лицата в списъка на Кирил Петков, но и по онези имена, внесени паралелно от Николай Бареков. Не ни каза нищо ново обаче - само допреди няколко седмици стана ясно, че ще изиска информация от институциите за имената в списъка на Бареков, а днес просто потвърждава, че тази информация в крайна сметка е била получена. Изглежда от обвинението искат да застанат на гребена на информационния поток
 

Контрасписъкът му дойде като провокация в разгара на скандала между Петков и обвинението през февруари тази година. ФрогНюз припомня, че прокуратурата привика Кирил Петков и Лена Бориславова на разпит във ВКП, защото по време на тяхната среща с главния прокурор дни по-рано премиерът заговорил за имена и прякори на хора, които според него са виновни за корупцията в България. Списъкът, който Петков предаде на обвинението в деня на разпита си съдържаше 19 имена, като по думите му той е бил предаден на 20-тото лице - главният прокурор Иван Гешев. 

 

Припомняме още, че веднага след като бе обявена новината, че Петков е привикан във ВКП, премиерът реагира и на брифинг пред медиите обяви, че ще настоява за отговори от прокуратурата докъде е стигнала с разследването на крупни скандали като “БарселонаГейт”, “Осемте джуджета”, Мата Хари, ББР и др. Отговорът на обвинението не закъсня. От прокуратурата почти мигновено посочиха, че цялата информация е публично достъпна в интернет.

 

Точно на 15-ти февруари Николай Бареков предаде в обвинението свой собствен списък като от прокуратурата обявиха, че ще изискат от МВР и службите цялата налична информация за лицата в тях. След анализ на всички материали, получени от органите на изпълнителната власт, е установено, че за 12 от общо 24 лица е подадена информация за извършвани действия в изпълнение на дадени указания от прокурори по повод проверки и наблюдавани досъдебни производства.

 

Днес стана ясно, че ВКП е започнало разследване срещу Александър Манолев, чието име присъства в списъка на премиера Петков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5579 |25.03.2022 Прокуратурата се сети за Васил Божков. Пада ли чадърът над Борисов? . 0| 17055 |25.03.2022 Прокуратурата в паника! Пита ГДБОП дали проверява Гешев и жена му за престъпления, иска материалите . 0| 2901 |25.03.2022 ГЕРБ изпраща Стойчо Кацаров в Спецпрокуратурата и КПКОНПИ . 0| 3112 |25.03.2022 Могло! Прокуратурата иска съдействие от ОАЕ за онлайн разпит на Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads