Реклама / Ads
13| 7061 |05.01.2018 НОВИНИ

Прокуратурата и МВР: Росен е убиецът, доказа го ДНК-експертиза

.
Росен Ангелов все още се издирва
Прокуратурата потвърди новината на Фрог нюз, че издирваният Росен Ангелов е бил обявен за издирване заради 8-годишна присъда. ДНК-анализ доказва, че Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Той е действал сам и не е имал съучастник. Медията ни още вчера ви убедоми, че в къщата, където е живял Росен, са намерени кървави дрехи.
 

Аутопсиите показват, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен контролен изстрел, обясниха на брифинг от прокуратурата и МВР.

 

Росен Ангелов има три присъди. Едната е за кражба, втората – за изнасилване, а третата присъда е за това, че в село Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. За това престъпление е осъден на осем години затвор. Той обаче не е изтърпял наказанието си, защото се е укрил. През 2009 г. е обявен за общодържавно издирване. Ангелов е обект на разследване и за кражба и обсебване.  Обект е и на още едно наказателно производство, което тече в момента, което също е за блудство на лице под 14-годишна възраст.

 

"Трудно намерихме мотива за извършеното престъпление, защото повечето роднини, които могат да ни дадат информация, са жертва на самото престъпление. Колегите наистина работиха денонощно и се справиха много добре със случая", уточни главният секретар на МВР Младен Маринов. "Мотивът за извършване на престъплението е личен и е свързан с интимни отношения. Лицето има особености на характера, които го правят изключително раздразнителен, когато бъде отхвърлен от жена. Проявявал е и ревност към мъжа, с когото живее на семейни начала", каза той.

 

"Кети най-вероятно не е убита, където я намерихме. Тя е била застреляна обаче първа, а след това и останалите. Превозена е до този кладенец, в който я открихме с джипа. Най-вероятно е престояла мъртва известно време, преди да бъде закарана към кладенеца. Оръжието все още не е открито, то е незаконно притежавано, каза той. Според него, когато Росен е влязъл в къщата, първоначално са убити Неделчо и Георги. Нанси и Боби са избягали и са опитали да се скрият в друга стая. Той е стрелял по няколко пъти, като се целел предимно в главите на жертвите си, за да е сигурен, че ще ги убие. Къртил е с ритници вратите. Обикалял е из къщата да види какви хора да има. Кучето може би е познало извършителя, защото по мястото където се намираше трупът, е направило опит да се скрие, а не да го нападне", допълни Маринов.

 

От прокуратурата допълниха: Той е задочно привлечен по други дела, защото е обявен за издирване. Не е установено къде се намира към настоящият момент. Той няма документи за самоличност от много години. Не работи на работа, където да е регистриран, няма и регистриран адрес. Не се придвижва по нормалните пътища и не е с превозни средства. Винаги минава през гори или планини. Взима всички мерки, за да не бъде установен и задържан.

 

В психологическият му профил от затвора е отбелязано: Конфликтен, претенциозен, склонен към маниери, интригант. Притежава упоритост,  своеволно и привлекателно поведение. Наличие на възбудимост, най-малкият неуспех го разстройва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4254 |05.01.2018 От МВР продължава теча на информация, пуснаха досието на издирвания Росен . 4| 6985 |05.01.2018 Безсилие! Командоси от армията и отряд ”Кобра” ще дирят Росен Ангелов . 3| 6080 |04.01.2018 Само във Фрог: Търсеният Росен бил обявен за издирване преди убийството заради друго дело . 18| 13278 |04.01.2018 Първо във Фрог: Намериха кървави дрехи във вилата на издирвания Росен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads