Реклама / Ads
11| 3038 |13.01.2022 НОВИНИ

Прокурор: Хулиганството, за което на Расате е повдигнато обвинение, се отличава с изключителна дързост

.
Боян Расате Източник: БГНЕС
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна окончателно обвинение на Боян Расате като внесе срещу него в съда обвинителен акт, съобщава прокуратурата.
 

Припомняме Ви, че миналата година Боян Расате, по това време кандидат за президент, нахлу с още няколко души в ЛГБТИ организация в София. Групата започнала да троши наред. Ударена е била и млада жена. ЦИК отне имунитета на Расате след искане на главния прокурор Иван Гешев и той бе арестуван. След което съдът пусна политика под парична гаранция.

 

Ето какво още съобщава СГП:

 

Според събраните по делото доказателства на 30.10.2021 г. около 17:30 часа обвиняемият заедно с група лица – мъже и жени, неустановени по делото, нахлули в офис на Фондация „Р. Ц. Б.“ на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в гр. София, където била организирана среща на тема „Помощ на транссескуални лица“.

 

Обвиняемият нанесъл удар с ръка в областта на лицето на намираща се в офиса жена, заедно с неустановените лица събаряли рафтове, чупили вещи, пръскали със спрейове стени и бюра. След това Расате и неустановените лица напуснали офиса на Фондацията.

 

Наблюдаващият прокурор е преценил, че хулиганството по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

 

Досъдебното производство е започнато в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура и впоследствие е изпратено по компетентност на СГП с оглед на това, че Расате бил независим кандидат за президент в изборите, насрочени за 14.11.2021 г.

 

Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ към СГП.

 

След разрешение на Централната избирателна комисия, дадено по мотивирано искане на главния прокурор след предложение на наблюдаващия прокурор в СГП, на Расате е повдигнато обвинение, предявено му на 03.11.2021 г. от следовател от отдел „Следствен“ при СГП в присъствието на служебно назначен защитник.

 

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са следи, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели и извършени няколко разпознавания, изготвени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали.

 

Обвиняемият е български гражданин, с висше образование, неосъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“, платима в пари, в размер на 5000 лева, която е внесена.

 

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от Софийски градски съд.

 

Разследването продължава по отношение на неустановените по делото лица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9682 |12.01.2022 Хаджигенов: Случващото се в момента е част от онова, до което ни докараха ГЕРБ . 0| 3447 |06.01.2022 ”Bulli Bai” - приложението, от което може да си купиш... жена . 7| 3584 |04.01.2022 “Конструктивната опозиция” направила това, което искали управляващите. ГЕРБ призна, че мораториумът е "бананова кора"? . 7| 3091 |03.01.2022 Момчето, което игра шах с премиера: По-добър съм от него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads