Реклама / Ads
23| 7155 |06.08.2011 НОВИНИ

Прокурорски син в кървавата гонка на бул. "България"

.
Състезавал се с непознат. Голям човек е, ще понесе своята отговорност, казва обвинителят Венцислав Андреев.
 

Кръв удави булевард "България", напомня в. Стандарт. Мъж и жена бяха размазани на тротоара, след като две коли ги пометоха край пл. "Ручей" в 1 ч през нощта вчера. "БМВ" и "Ауди" с млади шофьори се засекли по платната, докато се състезавали с бясна скорост. Единият от шофьорите, участвал в катастрофата, е син на обвинителя от Софийска градска прокуратура Венцислав Андреев. Бисер Андреев е служител на Съдебната охрана, но тази седмица е бил в отпуск.

Все още не е ясно кой е виновен за трагедията. Според очевидците една от колите се ударила в другата, след това возилата се завъртели и помели пешеходците, които вървели към спирката. Жената, която е от Ямбол, починала на място, а мъжът бил влачен поне още 100 метра от колите. Пешеходците се прибирали от рожден ден. 34-годишният мъж починал във ВМА, а жената издъхнала в линейката на път за "Пирогов". Спешна помощ е била на мястото на инцидента 20 минути след сигнала. Една от версиите на полицията е, че е имало гонка между шофьорите, а другата е техническа неизправност на някоя от колите. И двамата водачи, които са на 21 и 23 години, не са употребили алкохол и не са задържани, обясни шефът на КАТ Богдан Милчев. Разпитват се и свидетели по случая, обясни и шефът на СДВР Валери Йорданов. Няма данни двамата водачи да са се познавали. Единият от тях има отнети 2, другият - 4 точки за дребни нарушения на пътя. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. По същото време, когато става кървавият инцидент на България, на Ботевградско шосе умира друг мъж. Той е шофьор на Форд Мустанг, а заедно с него имало още двама пътници. Шофьорът изгубил управление над колата и се ударил в подлез.

При друга катастрофа в Пазарджик пък тийнейджър умря на място
, а 15-годишно момиче бере душа, след като отново бяха пометени на банкета от 23-годишен джигит с Ауди на пътя от Батак към летовището "Цигов чарк". Дрегерът отчел 0,48 промила алкохол в кръвта. Междувременно стана ясно, че столичните катаджии ще минат на нощен режим заради зачестилите инциденти с тежки катастрофи в тъмната част на денонощието. 6 мобилни камери ще има в столицата всяка нощ, а 20 радара ще засичат за скорост водачите през деня. Само за месеците юни и юли са санкционирани 800 пешеходци, като за същия период миналата година те са били - 8.(Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6860 |05.08.2011 Гонка между БМВ и Ауди утрепа двама пешеходци . 5| 5997 |14.05.2011 Прокурорски зъбобол проваля дело срещу кмета на Гълъбово . 1| 6126 |08.04.2011 Тежка катастрофа при гонка по Околовръстното . 4| 5697 |30.03.2011 Екшън гонка с нашенец в Букурещ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads