Реклама / Ads
0| 3094 |20.12.2022 НОВИНИ

Протест в ”Български пощи” - от символичен, той може да прерастне в ефективен

.
Източник: БГНЕС
Засега протестът в ”Български пощи” е символичен, но може да прерастне в ефективен. Служителите са недоволни от ниското заплащане. В момента няма преговорите, каза Ася Атанасова, която е председател на Стачния комитет към Федерация ”Съобщения” в КТ ”Подкрепа”.
 

Атанасова посочи, че на последните срещи са поискали достойно увеличение на заплатите. През м. юни те са били увеличени само с 10%. Били са изплатени, когато  "инфлацията вече ги беше изяла", сподели Атанасова по БНР.

 

Брутната заплата на един касиер е 758 лв., а на пощальон е 718 лв. Ако се прибави и притежаван клас, тогава чистата заплата, която получават ще бъде около 670 лв. Служителите настояват увеличение от 15% с ваучерите за храна, но това не се е случило.

 

Пощите са на загуба, но никой не се пита защо се стигна до това положение, но работещите в "Български пощи" не са виновни за това. Дружеството върви надолу повече от 10 години", каза Атанасова От синдикалната организация настояват за среща с министъра още от м. ноември, но тя все още не се е състояла.

 

"Искахме да разговаряме за политиката по доходите и за намалените приходи. Ако протестът има подкрепа от 50%, той ще стане ефективен", заяви синдикалната лидерка:

"Това означава, че в един момент се спира работа, но няма да стане преди Нова година."

 

Атанасова не може да гарантира, че когато дойде време за получаване на пенсиите през м. януари пенсионерите ще има от кого да бъдат обслужени: "Зависи от това дали ще продължат разговорите. Неглижирането на "Български пощи"“ от страна на министерството е голямо."

 

Ася Атанасова не очаква да настъпи подобрение в дружеството и чрез реализирането на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост: "Понякога се наливат пари, които не е ясно къде отиват. Това се е случвало и преди. Първо трябва да се погрижим тези хора да получават достойно заплащане. Виждали сте и в какво състояние са самите пощенски станции. Ние работим с изключително стара техника."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2755 |19.12.2022 Протестират медици от Белодробната болница във Варна . 1| 3348 |17.12.2022 Протестиращи блокираха ГКПП „Дунав мост“ при Русе . 0| 2937 |16.12.2022 Родители протестират пред педиатрията в София заради отстранен лекар . 0| 2691 |14.12.2022 Служители на МВнР излизат на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads