Реклама / Ads
3| 2733 |29.06.2024 НОВИНИ

С протести и сблъсъци 100 000 опитаха да спрат конгрес на "Алтернатива за Германия"

.
Протест
 

Спротести и сблъсъци с полицията днес в германския град Есен започна конгресът на крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“. Лидерката й Алис Вайдел откри конференцията с остри нападки срещу правителството и кмета на град Есен, който се опитал да попречи на провеждането на конгреса.


Над 100 000 души се опитаха да спрат влизането на делегатите на „Алтернатива за Германия“ в конгресната зала в град Есен, в която се провежда партийният форум. Наложи се полиция да охранява делегатите и да използва лютив спрей срещу протестиращите.

Съпредседателката на партията Алис Вайдел даде старт на събитието с реч пред около 600 делегати. Тя осъди протестите и опитите на кмета на града да спре събитието по съдебен път.

 

„Ние сме тук. И това първо трябва да бъде произнесено – един кмет от Християндемократическия съюз се опита да попречи на провеждането на нашия конгрес. Господин Куфен, кмет от Християндемократите – ние сме тук.“

 

Вайдел разкритикува курса на управляващата коалиция, като я обвини, че провежда "политика срещу собственото си население". Резултатът бил "деиндустриализация на Германия" и "миграционна криза". Страната се била "превърнала в конска ферма", заяви тя.

Федералното правителство трябва да подаде оставка и да разчисти пътя за нови избори.

 

"Ако AзГ дойде на власт в Германия, тя ще отмени закона за гражданството, който току-що влезе в сила, още в първия ден - както и закона за самоопределението, който в бъдеще ще улесни транссексуалните хора да сменят пола и името си в службата по вписванията.

 

"Преразпределението" на парите на данъкоплатците към "държавите длъжници" в ЕС също ще бъде спряно, обеща тя.

Вайдел се противопостави и срещу възможността Украйна да се присъедини към ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2751 |29.06.2024 БСП забрани на Корнелия Нинова да се кандидатира за председател . 8| 3179 |29.06.2024 Политологът Огнян Минчев: За ГЕРБ-СДС ще е унизително да подкрепи друг мандат . 5| 3436 |29.06.2024 Печалбата на банките продължава да расте - в милиарди е . 8| 2661 |29.06.2024 Нико Тупарев: Целта на схемата е овладяване на дружествата и заграбване на имуществото им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads