Реклама / Ads
64| 18429 |01.08.2020 ГЛАСЪТ

Те са на площадите заради всички нас, стига сте опявали на умряло

.
24 дена протестите не спират. 24 дена млади и не толкова млади изразяват отвращението си от деформациите във властта, корупцията и лицемерието. 24 дена властта и МВР призовават да бъдат уважавани полицаите, които се изморявали и изнервяли.
 

Да не ги предизвикваме и провокираме. Тях, въоръжените, на които данъкоплатците плащат заплатите и допълнителните часове, а те са застанали срещу тях с щитове и палки.

 

Протестиращите 24-ри ден са в режим 8 часа на работа и след това поне още 8 часа на площадите. Но са излезли доброволно, пискат управляващи плъхове. Не, не са а бяха принудени от действията на управляващите плъхове. Запишете си го. Десетките хиляди на улицата са там, за да спасят България, а не да я хвърлят в хаос и бедност, както твърдят пискащите плъхове в управлението. Мислехме, че цинизмът и бруталността са патент на премиера, но през последните седмици и дни министри и депутати като Томислав Дончев, Деница Сачева, Десислава Атанасова, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов, Даниела Дариткова, Цвета Караянчева, Валери Симеонов, Тома Биков, Спас Гърневски, Маноил Манев, новоизлюпените Лъчезар Борисов и Христо Терзийски доказаха, че добре са усвоили материала по лъжи, манипулации и гьонсуратлък. Очевидно за пример им служи и главният прокурор Иван Гешев.

 

Те били отговорни и нямало да подадат оставки. Без тях България била обречена. По-гнусна лъжа рядко ще чуете.

Може ли някой да обясни, защо към протестиращите се отправят съвети да внимават и да не нарушават законите, а към управляващите, които опозориха страната и гражданите, които с поведението си са срам за всеки българин – не. Защо се счита, че всеки омерзителен нов запис, който демонстрира аморалност, простащина и цинизъм е нещо нормално, а възгласите на кръстовища се осъждат най-строго? Какво се случва в главите на онези, които хем виждат пропастта, в която ни стовари тази власт, хем непрекъснато сочат грешки на протестиращите и им дават съвети. И току мърморят назидателно: „Не се прави така“, „Обслужвате Борисов и Гешев“ и пр. Познавам някои от тези възпалени кибици, готови винаги да дават акъл, ако има кой да ги „мотивира“. Апелират за здрав разум и бълват непоискани съвети, а всъщност са истински подлеци, защото мислят хем до обслужат „мотиватора“, но да минат за готини и пред бунтарите на площадите. Според подлите душици блокадите и шествията ставали „карнавални“, пречели на гражданите, които носят торби с покупки или отиват на работа, неясно било десни или леви цели се обслужват... Цял списък от „грехове“.

Като толкова разбирате от протести, защо не сте там, в първата редица и да давате тон как се правят тези неща? Защо бе, страхливи сладури, се спотайвате в сенките и бълвате оттам злъч в целофана на мъдри уроци? Платиха ли ви или ви идва отвътре?

Сигурно има грешки и слабости. Сигурно тактиката и стратегията не са на световно ниво. Но това в момента не е главното. Народът се събужда, българите осъзнават, че защитавайки правата си, си осигуряват по-добро бъдеще. Това е главното. Стига сте опявали като професионални оплаквачки.

 

Като не искате да помагате – не пречете. Невероятни словесни лупинги демонстрира и Михаил Неделчев. Бил ветеран в протестите, знаел как се правят тези неща, сега не били каквито трябва. Заяви дори, че много от тези, които учели в чужбина, били в третокласни университети, които не можели да се сравняват с много български. Чул млади българи в заведение в Берлин да си пускат чалга пени на Слави Трифонов, така че не се знаело какво е нивото на протестиращите. Михаил Неделчев! Но не казва нищо за мафиотизираното управление, за откраднатите милиарди – последният вчера през Виваком. Но протестиращите били съмнителни! А управлението е росна китка… Какво ви става бе, хора?!   

 

Чисто предателство са опитите да се разединяват протестиращите, да се прокарат през тях линии на разделение по цвят, възраст, убеждения и пр. Десетките хиляди на площадите са срещу аморалността, лъжите, кражбите, простащината и корупцията. Това не е ли достатъчен повод една власт да си отиде?  

 

Протестите имат нужда от подкрепа. Цялата държавна машина, превзета от мафиотско/олигархичен кръг е срещу тях. Държавното обвинение и правоохранителни органи са срещу тях. Зависими от партии и мутри хора са срещу тях. Цялата мутренска маса е срещу тях. Всички с миши сърца са против тях. Дори не всички родители и близки са излезли да подкрепят своите деца и внуци на площадите. Заспалите летен сън ЕС и ЕК не се интересуват много какво се случва тук. Посолствата мълчат. Когато ставаше дума за купуване на самолетите F-16 посолството на САЩ, американският държавен секретар Помпео и самият президент Тръмп се изказваха публично, давайки ни да разберем, че силно държат сделката да се случи. Сега мълчат. Милиардите за сделката или съдбата на близо 9 милиона българи е по-важна за Вашингтон? Политиката е мръсен занаят, но чак толкова ли, че да бъдат оставени сами хиляди борещи са за по-добър живот и справедливост? Техните служби по-добре от нас знаят колко криминализирано е това управление – защо го пазят? Мутри ли им трябват? Когато сме нужни за нещо ни наричат партньори, но сега, когато цветът на страната е на улицата какви сме? Корумпираното управление или българските граждани са ваши партньори и приятели? Кажете!

 

Хора, ако имате съображения и страх да бъдете при протестиращите, поне запазете мълчание. Всички вие имате полза този модел да бъде спрян, държавата да заработи като в другите страни в Европа и по света. Помислете за децата и внуците си. Нима искате униженията да продължават? Да подхвърлят на възрастните трохи вместо да получават пенсиите, които са заслужили за годините положен труд? Готови сте да предадете децата, внуците и близките си, които имат гражданската смелост да се опълчат на мутро-прокурорската прокуратура? Това ли ще направите?!

 

В България много често активистите и борците за свобода, права и просперитет са били неразбрани и неподкрепяни. Но  именно те са създалите на хубавите неща, които ни направиха част от европейското семейство.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 137233 |10.06.2020 Съжалявам, че когато имах възможност не ви застрелях всичките – 2020 г. . 26| 17762 |22.10.2019 Нещо не е наред с дебатите за София, всички пазят Фандъкова като рохко яйце . 45| 13580 |17.08.2019 Защо 14% рокаджии са много повече от всички турбо чалги, чалгаполитици и мутри . 32| 20426 |25.07.2019 Заради милиони и офшорки Недялко от Пик брани Иван Гешев като Матросов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads