Реклама / Ads
5| 5736 |25.09.2018 НОВИНИ

Психолог пред Фрог: Идеята на Пламен Георгиев за борба с корупцията е индикация за безпомощност и безизходица

.
Пламен Георгиев
Детският психолог Надежда Петрова коментира пред Фрог нюз идеята на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев да въведе обучение за борба с корупцията в детските градини. Ето какво каза тя пред екипа ни:
 

Етимологията на понятието Корупция - (на латински: corrumpo – покварявам, развращавам, развалям) в най-общ смисъл е злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване или, по-конкретно – поведение на длъжностни лица, чрез което те или техни близки се облагодетелстват неправомерно и незаконно, като злоупотребяват с поверената им власт.

 

Може да се предположи, че шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев всъщност е имал много добри намерения, но за съжаление не успял да употреби правилните думи, за да защити аргументите си. Начина по който е формулирана идеята (намерението) на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, за борба с корупцията по-скоро е индикация за състояние на безпомощност и безизходица.

 

Искрено се надявам намеренията му за антикорупционно образование в детските градини – чрез песнички, игри и подобни похвати, по скоро да са с фокус към основните етични категории като: Добро и зло ; Чест ; Съвест; Дълг ; Достойнство; Щастие. Или казано с прости думи да се помогне на децата да развият специфична чувствителност към собствената си отговорност в отношенията си с другите. Това според мен винаги се е правело в детските градини, тъй като въвеждането на основните етични категории е част от учебно – възпитателната програма.

 

Но тук веднага възниква един съществен въпрос: Къде е семейството и каква е неговата функция във „възпитаването” на децата в морални ценности?

И Още един въпрос: Означава ли това, че ще се справим с корупцията едва когато днешните 4 – 5 годишни малчугани станат възрастни.

 

С Надежда Петрова разговаря Диана Йонкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4427 |25.09.2018 Ал. Йорданов: Гърците дадоха право на Македония, да се определи след античността . 4| 4342 |24.09.2018 Борисов пред ООН хвали българското европредседателство . 1| 4333 |23.09.2018 Янаки Стоилов е вероятното предложение на БСП за КС . 0| 3743 |23.09.2018 2000 преминаха през техническия учебен център на ЧЕЗ разпределение за година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads