Реклама / Ads
0| 3609 |30.12.2016 НОВИНИ

Пускат две ленти за движение в посока Перник през Владая

.
От 12 ч. до 20 часа в днес ще има две ленти за движение в посока Перник на първокласния път през Владая. В събота две ленти ще има от 08.00 до 14.00 часа. Целта на промените е да се осигури по-голяма пропускливост по един от най-натоварени изходи на София за Новогодишните почивни дни.
 
За улеснение на трафика се въвежда и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила от 16.00 до 20.00 часа.

Въвежда се временна организация на движението от София към Перник за улеснение на трафика

За улеснение на трафика от София към Перник се въвежда временна организация на движението през Владая, каза Георги Златев от пътната агенция.

"Във връзка с очаквания по-интензивен поток преди новогодишните празници сме създали организация на движението, която да благоприятства изнасянето на леките автомобили от големите градове, по-конкретно от София за Перник ще бъдат осигурени две ленти за движение в последния работен ден следобед и в първия почивен ден до обяд".

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала Люлин. По-затруднено ще бъде движението по магистрала Хемус, заради незавършените ремонти на тунелите Витиня и Ечемишка.

"Там е създадена и продължава да действа организацията на движението. Призоваваме водачите да се движат с повишено внимание в участъка и да спазват посочената скорост като важно е да движат и не много по-бавно от тази скорост, за да може участъка да има по-голяма пропусквателна способност".

Кои пътища и проходи в страната остават затворени за движение?

За да се улесни преминаването на леки коли, се въвеждат ограничения на тежкотоварните автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и част от останалата пътна мрежа.

"Това са направленията от Видин през София за Кулата, от Капитан Андреево през София за Калотина и от Русе за Велико Търново. Това са първокласните пътища. Второкласните пътища, които имат забрана за движението на товарни автомобили са Околовръстният път на София, пътят между Асеновград и Смолян, пътят между Симитли и Гоце Делчев и между Бургас и Царево".

Ограниченията за камиони ще са в сила днес от 16 до 20 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3995 |29.12.2016 Промени в движението в София на НГ . 0| 4026 |28.12.2016 Ограничено е движението по пътищата заради снегопочистване . 1| 4190 |28.12.2016 На НГ площад ”Батенберг” с 10 пропускателни пункта . 0| 4130 |28.12.2016 Отпускат 3,5 млн. лева за изплащане на лихвоточки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads