Реклама / Ads
48| 6975 |28.09.2015 НОВИНИ

Путин: Стига с износа на демократични революции

.
Владимир Путин
Русия вярва в огромния потенциал на Организацията на обединените нации, който трябва да помогне да се избегне нова глобална конфронтация и да се премести към стратегия за сътрудничество.
 
Заедно с други страни, последователно ще работи в името на укрепването на централната координираща роля на ООН. Уверен съм, че работейки заедно, ние ще направим света стабилен и сигурен, предоставяйки условия за развитието на всички нации и народи, заяви руският президент Владимир Путин в реч пред Общото събрание на ООН.

През следващите дни, Русия, като председател на Съвета за сигурност организира министерска среща за цялостен анализ на заплахите в района на Близкия Изток. Преди всичко, ние предлагаме да се обсъди възможността за хармонизиране на резолюцията относно координиране на действията на всички сили, които се противопоставят - "Ислямска държава"и други терористични групи, добави той.

Потокът от хора, принудени да напуснат родината си, буквално погълна съседните страни и след това Европа. Тук, продължава разказът на стотици хиляди, може би и милиони хора. Той е една действителност и тежка поука за всички нас, включително и за Европа. Бежанците имат нужда от съчувствие и подкрепа, но радикално решение на този проблем е само възстановяването на институциите на властта в техните страни, продължи Путин. Путин призова да спре износа на „така наречените демократични революции". Това води до насилие, бедност и социален безпорядък. Никой не го е грижа за човешките права, аргументира се той.

В допълнение към правителствените сили на президента Башар ал-Асад, както и кюрдските милиции в Сирия с "Ислямска държава" и други терористични организации, никой не се бори. Голяма грешка е липсата на сътрудничество със сирийските власти и армията на правителството, защото те са тези, които са лице в лице в битка с терора. Руския президент призова за подпомагане на законното правителство на Башар Асад в Сирия, както и за подкрепа на правителството на Либия и Ирак, каза още той.

 

На първо място, мисля, че е изключително важно да се помогне за възстановяването на държавните институции в Либия, да се подкрепи новото правителство на Ирак, да предоставят изчерпателна помощ на законното правителство на Сирия, заяви Путин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4841 |28.09.2015 Путин: Русия няма да участва в сухопътна операция в Сирия . 6| 4598 |25.09.2015 Миков: Имаме силата да кажем „Стига!” на местно самоуправление, което разделя . 21| 4595 |22.09.2015 Президентът: Ако се отърсим от черногледството, можем да постигаме върхове . 5| 4322 |06.09.2015 Миков: Съединението е успех! Постигаме нови, ако уважаваме подвига на народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads