Реклама / Ads
4| 5706 |18.11.2016 НОВИНИ

Радан Кънев: Борисов имаше нужда от намордник

.
Радан Кънев
Не исках прибързано да се подава оставка. Резултатът, който получихме на втори тур недвусмислено показа, че нямаме кредит на доверие, за да носим отговорност. През тези две години ГЕРБ носеше еднолично тежестта за всички решения, които се взимаха в коалицията. Това каза финансовият министър в оставка Владислав Горанов в предаването „Панорама“ по БНТ.
 

Ние не искаме да се изхабим. Компромисите с партньорите много изхабяват. Не сме мислили да подкрепим ПФ да съставят правителство. Но смятам, че няма да ги подкрепим заради пополустките им тези.

 

Внесохме бюджета в последния момент, за да не стане тема на политически спекулации. Това е бюджетът, който увеличава някои доходи, това е бюджетът, който намалява дълга, така описа Горанов Бюджет 2017 г.

 

Не играем играта на ГЕРБ. Няма друга възможност освен предсрочни избори. Наши представители няма да участват в служебния кабинет. Нямаме намерение да консултираме ген. Радев. Той получи доверието на народа и няма за какво да бъде консултиран. Така отговори  Жельо Бойчев от БСП на упреците на водещия Бойко Василев, че столетницата отказва да състави правителство в рамките на този парламент.

 

Бюджетът на Горанов вдига данъците. Няма да гоним самоцелно вдигане на данъците, но ще гоним справедливо разпределение, обещава Бойчев, ако БСП дойде на власт.

 

ГЕРБ претърпя голяма загуба. Загубата на десния център в България беше предотвратима.  Предупреждавах, че Борисов ще загуби, посочи Радан Кънев.

С президентските избори изтече споразумението на ДСБ с РБ. Цяла година носим отговорност за други хора, след като се бяхме изтеглили. РБ се създаде не за да влезе във властта, не за да бъде патерица. Създаде се заради реформите.

 

Очакванията бяха да се вкара Борисов коловоза, тъй като знаем, че той е непредсказуем и повратлив. Той имаше нужда от коректив, от намордник. Министрите от РБ вместо да му слагат намордник, клякаха пред него. До голяма степен провалиха премиера.

 

В опозиция ние ще бъдем много по-голям коректив, отколкото, ако сме във властта. Надява се, че ще бъдем и в следващия парламент, обнадежден е Кънев.

Борисов подаде оставка пак заради егото си. Той постави личния си интерес над държавния. Тръгва си сега, защото очаква това да му донесе повече гласове, каза  Радан Кънев.

 

Той обяви, че прави нов политически проект и подчерта, че в него няма да вземе участие Иво Прокопиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4265 |18.11.2016 Р. Кънев: ДСБ няма да участва във властта сега, няма да пречим на РБ . 4| 4632 |18.11.2016 Цветанов: Оставката на Борисов спря ред кадрови промени . 8| 11955 |18.11.2016 Бъчварова: Борисов от добър управленец стана изключителен държавник!!! . 1| 4026 |17.11.2016 Ген. Атанасов: Заради личното си его Борисов ни вкара в криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads