Реклама / Ads
1| 3404 |13.11.2022 НОВИНИ

Радан Кънев: Малко неща са по-опасни от т. нар правителство за зимата

.
Радан Кънев
Втори шанс, след първия мандат, да опита да сформира правителство, в което ГЕРБ да доминира политически, което не е възможно с втория мандат.
 

Това мнение изложи пред БНР Радан Кънев, евродепутат от "Демократична България".


По думите на Кънев малко неща са по-опасни от т. нар правителство за зимата или за 6 месеца, защото за такъв период от време сериозна политика и сериозна законодателна дейност не могат да се прокарат:

 

"Създаването на такова правителство ще е удължена предизборна кампания, в която взаимните усилия за торпилиране на правителството ще бъдат използвани като аргумент в предстоящите избори. Разговорът за 6-месечно правителство е опасна мимикрия на конструктивност и казано направо - лъжа към гражданите".

Кънев подчерта, че няма как предсрочни избори през зимата да са позитивен сценарий, а има много рискове да стане по-зле.

 

 

"Нямаме кой знае каква демократична традиция, за да си позволим да се подиграваме с нея", категоричен беше евродепутатът от Европейската народна партия.

В предаването "Неделя 150" Радан Кънев изказа хипотеза, че кабинет с втория мандат на "Продължаваме промяната" или с трети мандат на "Демократична България", с ясна реформаторска програма и с намерена формула за подкрепа от ГЕРБ може да бъде изключително успешен:

 

"Ако не бъде свален на третия или шестия месец, преди да е успял да реализира политика. Такъв кабинет може да консолидира външнополитическа позиция на България, позицията в ЕС и в НАТО - по начин, който не е постиган от десетилетия насам. Това е изключително важно и за националната ни сигурност, и за икономическия просперитет, и за ролята ни в ЕС, която досега винаги е била плаха и пасивна. Такова правителство би могло да реализира умна финансово-икономическа политика, да задържи тренда на изпреварващ, спрямо еврозоната, икономически растеж, да подпомогне българската индустрия, промишленост да реализират огромния си, очевидно, потенциал във време на прекъснати вериги на доставки".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5809 |10.11.2022 Кънев: Днес Борисов отново се опита да отвори капан. Няма кой да влезе . 13| 2945 |07.11.2022 Евгений Кънев: Има хора у нас, които може да не живеят в соца, но соцът завинаги ще живее в тях . 4| 2819 |06.11.2022 Най-малко 10-има пострадаха след престрелка във Филаделфия . 6| 10477 |02.11.2022 Радан Кънев: Няма сила, която да приеме правителство, в което Борисов да управлява от Банкя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads