Реклама / Ads
6| 2261 |15.04.2024 НОВИНИ

Радан Кънев: Партиите като крайна десница ще имат по-силно представяне в следващия ЕП

.
Евродепутатът Радан Кънев Източник: БГНЕС
"Сигурно е, че партиите като крайна десница ще имат по-силно представяне в следващия ЕП, отколкото настоящия. Пропуска се, че са изключително разнородни групи, които често имат вътрешни противоречия."
 

Това мнение изрази пред БНР евродепутатът Радан Кънев.

 

Той даде пример с евроконсерваторите, които са по-скоро настроени еврокритично, отколкото антиевропейско и демонстрират твърда подкрепа към Украйна. Другите пък се опитват да избягат от това, че са прокремълски партии. 

 

„Нашата „Възраждане“ беше изолирана, вероятно заради твърдата си политика в защита на Русия“, посочи Кънев.





„Не мога да гадая, но може да има трета група на крайнодесни, но тя няма да промени генерално ориентацията на ЕП във външната политика, а ще даде едно дясно резервно мнозинство. Досега имаше ляво мнозинство, което предприе рискови стъпки с икономическата политика и вероятно ще бъде заменено от дясно резервно с по-консервативен подход“, каза още евродепутатът.

 

По думите му в новия ЕП „ще има знак, че европейските граждани искат по-силна политика за сигурност и отбрана и по-силна миграционна политика“.

 

Относно листата за евроизборите той отбеляза, че няма да станат скоро, „имам опит в коалиционни отношения и знам“. Според него за водачът на листата на ПП-ДБ за ЕП - Никола Минчев, има съгласие в коалицията и той е „симпатична, обединяваща личност“.





От 20-годишния си опит по високите нива на политиката, където се взимат решения, Кънев знае, че „при разделяне“ всички губят, при „обединение“ всички печелят.

 

Във връзка с това дали ГЕРБ е изиграл партньорите си в управлението на държавата, Кънев изтъкна:

 

„Дали някой някого е изиграл, не мога да кажа. Това управление трябваше да се случи и съжалявам, че ротацията не се случи. България проигра шанс, управлението не се случи заради корупцията. Не мисля, че някой от нас си е правил илюзия, че няма да има последици от управлението с ГЕРБ“. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2639 |15.04.2024 Здрав бой си спретнаха грузинските депутати (ВИДЕО) . 1| 2580 |15.04.2024 Шефът на ООН за кризата в Близкия изток: Сега е моментът за обезвреждане и деескалация . 7| 2566 |15.04.2024 Анализатори: Има усещането за тотална липса на държавата . 1| 4148 |15.04.2024 112 г. от потъването на "Титаник": Какви са спомените на оцелелите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads