Реклама / Ads
3| 6011 |15.06.2017 НОВИНИ

Радев брани гърба на Узунов: Не го приравнявайте с флирта с нацизма

.
Източник: БГНЕС
Преди дни министър-председателят Бойко Борисов настоя президентът да освободи Узунов от поста му, така както той освободил хора заради нацистки скандали. Президентът Румен Радев зае категорична позиция по въпроса със снимките в костюм на Хитлер на своя секретар по антикорупционните въпроси и бивш вътрешен министър Пламен Узунов.
 
„Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма, напротив. Мисля, че г-н Узунов много ясно изложи обстоятелствата по този случай“, заяви държавният глава.

„Спомняте си, че на 9 май излязох със становище, отбелязах победата над нацизма и почетох милионите жертви. Тези политици, които сега искат оставката на г-н Узунов с манипулативни аргументи, тогава се направиха, че такава дата не съществува“, каза още той.

През уикенда министър-председателят Бойко Борисов настоя президентът да освободи Узунов от поста му. Той се ядоса, че се вдигнало толкова шум и трябвало да освободи хора (бел.ред. зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев и директорът на дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната Иво Антонов) от кабинета заради шеги с нацистки поздрави, а в случая с Узунов се мълчи.




Самият Узунов също категорично заяви, че няма да подаде оставка, защото не е направил нещо, от което да се срамува.

Облякъл костюма заради маскен бал, който си организирали семейството му и техни приятели за Нова година.

Снимки, на които Узунов е преоблечен като Хитлер, бяха показани в предаването „Господари на ефира“. (вижте какво показаха в предаването ТУК)

„По никакъв начин не смятам, че случаят, в който бях замесен аз, кореспондира с останалите два”, посочи Узунов, визирайки оставките на Павел Тенев и Иво Антонов. Според него този дирижиран скандал има една единствена цел – да го дискредитира, а също и президентската институция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5361 |15.06.2017 Радев не иска да районира . 0| 8078 |17.06.2017 Министър Радев недоволен от срещата със синдикатите за заплатите . 11| 11504 |14.06.2017 М. Радева за Фрог: Мажоритарният вот ще изхвърли мутрите от властта . 1| 5295 |13.06.2017 Симов: Узунов да бъде изритан от президенството, не приемам мълчанието на Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads