Реклама / Ads
3| 2508 |24.02.2024 НОВИНИ

Радев пак скочи на управлението: Ту се обичат, ту се изобличават

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
"Удивителни са бързината и лекотата, с които лидерите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно. Това показва, че т.нар. евроатланетическа некоалиция функционира извън всички евроатлантически ценности, крепят я само интересите". Това заяви държавният глава Румен Радев днес в поредна атака към правителството.
 

"Изключително важно е да не позволим скандалите на управляващите и меморандумите, които се подхвърлят да отклонят вниманието от основния въпрос - изсветляване на нерегламентираното влияние в съдебната система и всички тайни магистратски клубове.

 

Нужно е стигане до сърцевината - откриване на политическите покровителства, и не само в правосъдната система. Каквато и да бъде съдбата на това правителство, трябва да стигне до края на този път", каза Радев.





"Ако управляващите нямат тази политическа воля, ще имаме и за в бъдеще превзети институции. Най-вероятно тези магистратски клубове ще надживеят ротацията. Призовавам медиите и обществеността да оказват натиск да бъдат разкрити всички зависимости. Ако продължаваме по същия начин, ще затъваме още в беззаконие и безнадеждност", коментира той. 

 

По повод 2 години от началото на пълномащабната война на Русия в Украйна президентът заяви, че от първия ден България е заклеймила руската агресия. "Тя вече е заплаха за глобалната сигурност. Да се търси военно решение, основано на победа на бойното поле, води до жертви и разруха, а не до решение. Затова да търсим диалог и прекратяване на военните действия", посочи Радев, който в първите дни на войната повтаряше мантрата, че Русия ще победи бързо.

 

ФрогНюз

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2477 |24.02.2024 Министър Тагарев: Хората в България трябва да разберат заплахата, ако Украйна не победи в тази война . 3| 4092 |24.02.2024 "Писма от Украйна": Истината за украинските българи и едно предупреждение за България . 7| 4043 |24.02.2024 "А-50 спря да лети! Честитя на окупаторите". Украйна свали още един руски мощен радар /видео/ . 4| 2638 |24.02.2024 Тази вечер - шествие за Украйна в София, украинските цветове греят на Парламента и Министерския съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads