Реклама / Ads
2| 2315 |02.07.2024 НОВИНИ

Радев и вицепрезидентът ще наблюдават на живо гласуването в НС на кабинета „Желязков“

.
Източник: личен архив
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на заседанието на Народното събрание, в дневния ред на което е избирането на министър-председател, приемането на структура и избиране на състава на Министерския съвет.
 

Това съобщиха от пресцентъра на президентството.

 

Народното събрание ще гласува проектокабинета "Желязков" утре, 3 юли от 13.00 часа.


Редовното заседание на НС ще започне в 9.00 часа с изслушване на служебния премиер Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева във връзка с позицията на България за предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон. Като втора точка е залегнало освобождаването от длъжност на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“. 

 

Точка трета е избиране на министър-председател на Република България от 13.00 часа заедно с точки 4 и т. 5, които са съответно приемане на структура на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България. 





В четвъртък отново предстои изслушване на служебния премиер Главчев и служебния министър на отбраната ген. Запрянов. Този път Главчев ще отговаря на въпроси за отношенията ни със Северна Македония, а Запрянов за неучастие на Република България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна. Отново в четвъртък ще бъдат изслушани служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.

 

В петък за трети пореден ще се проведе изслушване на Димитър Главчев, относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Депутатите ще приключат пленарната седмица с парламентарен контрол.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2553 |02.07.2024 Иран се готви за война - започна да подготвя военните си бази . 9| 2281 |02.07.2024 ПП-ДБ остават без промяна в позицията си - няма да подкрепят кабинета „Желязков“ . 3| 2360 |02.07.2024 Пътна полиция накрак заради зачестилите катастрофи с мотористи . 5| 2343 |02.07.2024 Овладяват ли институциите у нас прането на пари?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads