Реклама / Ads
3| 3656 |15.02.2017 НОВИНИ

Ради Найденов: При едно споразумение има и добро и лошо

.
Ради Найденов
За мен споразумението с Канада е положително. То ни предоставя възможност да пътуваме без визи. Лично аз съм привърженик за отварянето на света и границите, за да може всеки да намери своята реализация. Винаги при едно споразумение има и добро, и лошо. Това каза в предаването ”Още от деня” по БНТ служебният министър на външните работи Ради Найденов.
 

Със сигурност в СЕТА не се нарушават стандартите на Европейския съюз. Интересите на ЕС, в частност и на България, са защитени напълно, категоричен беше Найденов. Той говори и по темата за машинното гласуване. Хората трябва да бъдат подготвени, че има риск да не се осигурят машини за гласуване във всичко секции. Аз съм положително настроен човек и не искам да говоря за касиране на изборите. Ще направим всичко възможно да се проведат едни, честни, успешни и прозрачни избори, за да се излъчи правителство, защото ни предстои председателство на ЕС.

 

Организареното на изборите в чужбина също ще е трудна задача. Всички сме заинтересовани да няма опашки пред изборните секции и гражданите да бъдат улеснени. Аз съм твърдо за въвеждането на електронните услуги, включително и електронното гласуване, разкри външният министър. Найденов коментира и международната политическа ситуация. Трябва да водим диалог. На дипломатите това им е работата. България трябва да разговаря с всички и да излага своята позиция. Не мога да коментирам думите на Румен Радев за отмяна на санкциите срещу Русия. В рамките на ЕС всяка държава има нюанси във външната си политика. Аз разглеждам ЕС като един оркестър. Целта ни е да направим всички заедно хубава музика. България винаги е имала принципна позиция и ще продължи да я следва. Темата за българския еврокомисар също подлежи на разговори и дискусии, завърши служебният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3909 |15.02.2017 ГЕРБ: БСП нееднократно са ни излагали . 1| 3986 |15.02.2017 Потребители: Искаме оставки в КЗП заради парното . 2| 6514 |15.02.2017 Фрогоко: Апаратура за милиони „гори” в Института по криминалистика заради авариите? . 0| 3732 |15.02.2017 Прокуратурата проверява полицията в Смолян заради събирачи на кредити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads