Реклама / Ads
52| 5042 |16.05.2021 НОВИНИ

Радомир Чолаков: Мога да се подпиша, че Борисов ще остане в учебниците като строител

.
Радомир Чолаков Източник: стопкадър, Нова телевизия
Мога да се подпиша, че Борисов ще остане в учебниците като строител. Това гарантира пред Нова телевизия ексдепутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.
 

„Никой не е оставал в историята с ревизия. Останали са с това, че са строили. Гарантирам ви. В учебника по история остава строежа. Прочетете учебника и ще видите. Важни са делата“, настоя неколкократно той. Според него всяко правителство трябва да бъде ревизирано, както предишното, така и настоящото служебно.

 
Относно работата на Народното събрание, Чолаков заяви, че е „крайно време да спре този законодателен устрем, с който непрекъснато се променят закони”. Най-големият чуждестранен проблем не била корупцията, смята той. По думите му проблемът бил „законодателният бяс“, както го нарече той.

 

Преди просторния разговор с представетеля на ГЕРБ, значително по-малко време беше отделено за Антоанета Цонева от „Демократична България“. Разговорът с нея беше прекъснат, за да бъде отразен “извънредният и супер спешен и важен„ брифинг на Даниел Митов и Деница Сачева.


„На последното заседание повдигнахме въпроса за съдбата на „Автомагистрали“. Подали сме сигнали в Сметната палата. Смятаме, че е порочна практика, която заобикаля закона за обществените поръчки. 5 млрд. са налети в инфраструктура по непрозрачен начин“, успя обаче да сподели Цонева. По думите й това чупи конкуренцията в строителния сектор.

 

„В Комисията по ревизията видяхме, че депутите от ГЕРБ не се интересуваха как е управляван този ресурс, а той е основна част от БВП“, заяви тя.

 

„45-тото НС не можа нито веднъж да принуди правителството в оставка да се яви на парламентарен контрол, а използва всички законови механизми“, сподели Цонева. Според нея министрите от кабинета „Борисов 3“ са се отнасяли към парламента като към гумен печат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5838 |13.05.2021 Стефан Манов: Не мога да си намеря място от лъжите в медиите за машинното гласуване . 14| 3369 |13.05.2021 Каракачанов за обединение на патриотите: Валери и Волен могат да си говорят, ”Възраждане” не съм ги канил . 27| 4679 |13.05.2021 Цветозар Томов: Машините не могат да са обект на атаки. Нямат връзка с интернет . 2| 3138 |12.05.2021 Петър Чолаков: Служебното правителство може и да ще подхване „бойната песен“, подадена от ревизионната комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads