Реклама / Ads
0| 4928 |24.02.2018 НОВИНИ

И Радослав Янков се прости с олимпийската мечта

.
Радослав Янков Източник: БГНЕС
Тази нощ Радослав Янков не успя да сбъдне олимпийската си мечта за финал в паралелния гигантски слалом. Носителят на Световната купа по сноуборд за 2016 г. завърши 18-ти в квалификациите на олимпийското трасе във Финикс, като го разделиха само 7 стотни от 16-тия, който получи право на участие в осминафиналите.
 
Янков започна колебливо в първия манш, като изостана на 1,20 сек. от лидера на червеното трасе. Второто му спускане бе по-стабилно, но не бе достатъчно, за да го класира напред.

"Явно психологически не успях да се отпусна. Не можах да преценя, колко по-бързо мога да пусна трасето без да бъде рисковано. Големи разстояние имаше между вратите и можеше да се изправи дъската. Всички изглеждаха малко по-мудни, не като на старт от световната купа, където се вижда повече агресия на по-стръмните места", каза Янков.

Сноубордистът призна, че е имал прекалено голямо желание да успее в Пьонгчанг.

"Разбира се, че съм си мислил, че мога да взема медал или да съм напред в класирането. Желанието ми за добро каране натежа най-много психически и може би за това първото ми спускане не беше добро", каза още чепеларецът.

Радо Янков разказа още, че последните тренировки са преминали на високо ниво при перфектна писта и сняг, като трасето е било сходно със състезателното. "Всичко беше гладко и перфектно преди това състезание", каза още носителят на малкия Кристален глобус. Той добави, че в последните дни е спаднало и напрежението.

Радослав Янков чака тези игри от три години. Тогава той стана първият българин с голям Кристален глобус в зимните спортове. Миналата година Радо стана първи в генералното класиране точно в паралелния гигантски слалом, което е и олимпийската дисциплина.

"Още не мога да го осъзная, но ще ми е тежко. От три години мислим за тези игри", каза още Янков.

Другата ни представителка днес Теодора Пенчева завърши 27-ма. За нея това беше равносилно на подвиг, защото 35-годишната сноубордистка бе сложила край на своята кариера и се върна в професионалния спорт през лятото. Теди влезе във форма за няколко месеца и успя да вземе квота.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4609 |07.02.2018 Най-големите ни надежди, Жекова и Янков, потеглиха за Пьонгчанг . 6| 7471 |02.02.2018 Ласкин по повод питбула: Абе, дебили прости, ако аз изям дете, ще ме осиновите ли? . 0| 4690 |01.02.2018 Бащата на Адриан: Простили сме на похитителите . 1| 3697 |15.01.2018 Спецсъдът отложи делото срещу Дянков и Трайков за ЕВН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads