Реклама / Ads
0| 4945 |29.07.2022 НОВИНИ

Радослав Рибарски, ПП: ”Топлофикация - София” е единствената, която не се издължава на ”Булгаргаз”

.
Радослав Рибарски
”Топлофикация - София” има големи задължения към ”Булгаргаз”. Ако тази сума бъде изплатена от ”Топлофикация - София”, ”Булгаргаз” няма да изпадне в състояние на фалит. ”Топлофикация - София” е единствената топлофикация, която не се издължава на ”Булгаргаз”.
 

Това каза по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) и председател не Комисията по енергетика Радослав Рибарски. 

 

"Всички други топлофикации, които работят с газ, си плащат. Това означава, че мениджментът на "Топлофикация - София" явно не се справя с работата си. ТЕЦ - Брикел е спрян, защото не спазва законодателството и замърсява. Ако бъдат изпълнени препоръките и премахнати проблемите, не виждам проблеми ТЕЦ - Брикел да заработи отново", разкри Рибарски.  

 

"Диверсификацията на енергийната система е завършена след толкова много години чакане. Интерконекторът с Гърция реално е построен. В енергетиката трябва време. Нещата не стават 5-6-7 месеца. България е подсигурена с газ, интерконекторът е построен и за мен това са големи успехи на кабинета. В следващите седмици на Национален съвет ще решим как ще се явим на изборите - самостоятелно или в коалиция. Очакваме да излезе решението на съда и в началото на август ПП да е регистрирана като партия", уточни Радослав Рибарски. 

 

"КЕВР е независим регулатор и той трябва да отчита цените спрямо пазарните. Неизвестните с цената на газа идват от цялата несигурност на пазара в Европа. Битките не са за цени, а за количества. Реално кабинетът остава България с осигурени доставки на природен газ. Цените ще са по-ниски от това, което бихме взели на свободния пазар. Служебният кабинет ще вземе решение за доставките на втечнен газ", разкри той.  

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12394 |29.07.2022 Радослав Бимбалов: Не ИТН или Нинова, президентът Радев пръв поде курс срещу управлението . 0| 3141 |24.07.2022 Радослав Рибарски, ПП: На никого не пожелавам партньор като ИТН . 0| 3766 |23.07.2022 Десислава Трифонова: Опитват да приватизират ”Топлофикация-София” . 0| 3214 |07.07.2022 Иван Таков: Управляващите в СО да не се оправдават, а да си понесат отговорността за състоянието на ”Топлофикация”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads