Реклама / Ads
21| 9298 |25.05.2023 НОВИНИ

Радостин Василев се отцепва от ПП със скандал. Сделка с Гешев?

.
Радостин Василев
Отцепникът от „Има такъв народ“ Радостин Василев, ще се отцепи и от „Продължаваме Промяната“, отново с публичен скандал, стана ясно от обявената от него пресконференция за утре. Целта на поръчителите е да се провали кабинетът Денков и Народното събрание да се разпусне отново, без да мине нито един закон, свързан със съдебната реформа, научи Frognews.bg от отлично информирани източници.
 

Според тях поръчката идва директно от главния прокурор Иван Гешев и е с подкрепата на президента Радев и службите. Вече е сключена сделка Радостин Василев да не се разследва, след като преди това прокуратурата му поиска имунитета. За сделката говори и изненадващото за парламентарната група на ПП-ДБ решение на Василев доброволно да се откаже от имунитета си, след като две седмици по-рано е бил на обратното мнение и дори е получил подкрепата на колегите си.


Театърът, който се очаква да разиграе Василев утре на пресконференцията си, е, че не е съгласен с ротационната формула за кабинет – неслучайно я нарича „коалиция“ в обявата си в БТА. До ПП е стигнала информация, че ще извади нарязани откъси от продължилия цяла нощ национален съвет на партията в неделя. Василев е известен с ченгеджийския номер да записва всеки разговор. А според източници от ПП, гласуването на националния съвет в полза на кабинета с външен министър Мария Габриел е минало на косъм, след редица изказвания и разправии, като след равен резултат през нощта, е повторено на сутринта.


На пресконференцията Василев се очаква да обяви и че започва свой политически проект, брандиран като анти-ГЕРБ. За него вече е получил неофициалната подкрепа на президента. Очаква се Радев да направи всичко възможно да саботира редовното правителство и си запази службите, които кабинетът Денков набеляза за отнемане от президентството.


Василев има и личен мотив да отмъщава на поредната партия, от която се отцепва. От самото начало той не е добре приет в групата от мнозинството депутати. Но разривът с лидерите на ПП настъпва след като става ясно, че името на бившия спортен министър дори не се обсъжда за проектокабинета Денков, а да бъде отново министър на спорта е бил водещ мотив за Василев да мине в лагера на Промяната.


С подобни мотиви, че не е водач на листа, преди изборите от ПП се отцепи и още един бивш член на „Има такъв народ“. По същата причина, че не е водач на листа, се отцепи и Александър Дунчев, а по-рано, заради амбиции за лидерски позиции в ПП се отцепи и Иван Христанов, който направи собствена партия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3531 |25.05.2023 Сашо Морфов грабна “Аскеер” и заговори за войната с Василев и номенклатурата . 8| 3041 |24.05.2023 Добрев и Василев пеели заедно в ученическия хор. Мария Габриел - сред най-добрите танцьорки в Хаджидимово . 27| 3006 |23.05.2023 Кирил Петков: Асен Василев ще бъде министър на финансите, без други членове на кабинета от ГЕРБ . 18| 3682 |22.05.2023 Асен Василев ще е финансовият министър в кабинета на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads