Реклама / Ads
10| 4238 |26.08.2021 НОВИНИ

Райчев: Този път Корнелия се държа много гъвкаво

.
Андрей Райчев Източник: БГНЕС
Този път Корнелия се държа много гъвкаво и пластично - необичайно за нея самата, която винаги е била упреквана, че е прекалено остра. С това тя си вдигна цената в очите на своите партньори, така че след известно време дори десните казаха, че биха могли да приемат неин мандат. Това заяви социологът Андрей Райчев пред вестник “Стандарт.”
 

„За нея би било огромен успех да доложи на своята партия, че в неин мандат, с нейната дипломация се е случило нещо подобно. Защото на БСП главният проблем е този, който е отскоро на ГЕРБ - изолацията. Никой не иска да играе с тях, обиждат ги и така нататък. Това би направило голяма крачка и би решило главния въпрос на червените - изолацията. Затова мисля, че тя ще направи опит, друг е въпросът дари този опит ще бъде успешен. Между нея и въпросния успех има само едно добре подбрано име“, продължи той. 

 

„Ако говорим за мандата, вече е ясно - той отива при БСП. Това е напълно обяснимо - на президента в момента му предстоят избори и той не може да обиди или засегне партията, която го е издигнала за първия му мандат. Въпросът е какво ще направи госпожа Корнелия Нинова с мандата. Тук има два възможни подхода. Единият е тя да направи демонстрация, подобна на ГЕРБ - ето как бих управлявала аз, тоест да представи вариант за кабинет и да върне мандата. Това не вярвам, че ще го направи, но го казвам като вариант. Второто е, че ще направи реален опит. Първото и най-трудното тук означава, да се намери човек, приемлив за Слави Трифонов. Но и такъв, който да може да изнесе диалога между него, БСП и трите опозиционни партии. Големият въпрос е кой, а задачата на госпожа Нинова, ако тя не иска да прави демонстрации, е да намери този човек. А аз съм сигурен, че тя иска да реши задачата. В тази последна криза тя може би се държа най-сполучливо не от гледна точка на това, как ние с Вас я оценяваме, а от гледна точка на това, как я оцениха останалите“, каза още Андрей Райчев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9546 |26.08.2021 Министър Василев: Политическата отговорност за този бюджет е на този парламент, затова ви се плащат заплати . 25| 83377 |26.08.2021 Андрей Райчев: Идва нов играч. Свърши чудесният живот на протестните партии . 6| 3048 |26.08.2021 Стоян Мирчев: БСП постъпва държавнически и търси да покаже, че има воля за промяна в този парламент . 17| 3114 |25.08.2021 Ива Митева: Моля, не ме спрягайте за премиер. Не съм готова за този пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads