Реклама / Ads
12| 7002 |15.02.2016 НОВИНИ

Райнов: Как се изправя Москов пред финансовите интереси–с лице или с гръб

.
д-р Емил Райнов
Въпросът не е какво ни събра с ДПС, а какво се случва с българското здравеопазване. Една година по-късно, след една пиар мъгла, нищо не се случва – вдига се един проблем, предлага се грешно решение и след това отново се обяснява какво е правилно и какво не е, заяви по БТВ депутатът д-р Емил Райнов от БСП по повод вота на недоверие срещу правителството.
 

Никой не иска оставката на министър Москов - този министър колкото повече стои, толкова по-добре за опозицията, той е като воденичен камък за това управление, отбеляза той.

 

Д-р Валентин Павлов от РБ заяви на свой ред, че цяла една година този министър се опитвал да промени хаоса, който заварил. Има една група от 5-6 депутати, която не е доволна, че реформите се случват, съобщи той. Павлов напомни, че са били приети два много важни закона – за здравното осигуряване и за лечебните заведения. Според него от 1 април българският пациент ще разполага с нови 630 000 направления.

 

Райнов контрира, че от тази дата ще настъпи хаос. Той посочи, че министърът преди е твърдял колко е добър бюджетът на НЗОК, а сега е дошъл на позицията на опозиционните партии и са дадени още по 20 млн. лева за спешна помощ, направления и дентална медицина.

 

Павлов на свой ред отбеляза, че за първи път от 2016 г. пациентът щял да има право на трета дейност, като това е залегнало в Националния рамков договор, който е пред подписване. „Хората разбраха, че има 5-6 човека, които ходят по медиите и говорят неистини”, заяви депутатът от РБ и обвини опозицията, че се опитала да всява паника по темата с ваксините.

 

По темата за Националната здравна карта, Райнов заяви, че тя не дава отговор какво се случва, когато някъде има недостиг на специалисти и лечебни заведения, докато другаде има излишък. „Министърът не може да говори, че болниците източват касата, а с другата ръка да разписва нови и нови разрешителни”, подчерта социалистът и попита: „Как се е изправил пред финансовите интереси – с лице или с гръб?”

 

Павлов пък каза, че нямало основания Москов да спре откриването на дадена болница, ако тя отговаря на условията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7083 |14.02.2016 Радан Кънев поиска оставката на министър Ивайло Московски . 19| 6614 |13.02.2016 Д-р Райнов: Москов не е участник в One-man show, а министър . 6| 4497 |12.02.2016 Московски: Подадохме документи за наказателна процедура към Гърция . 23| 5403 |12.02.2016 Емил Райнов: Москов има енергия да събори две правителства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads