Реклама / Ads
0| 2970 |26.08.2022 НОВИНИ

Рашков: Твърденията за полицейски чадър върху каналджийството да се докажат

.
Като доста силно бившият вътрешен министър Бойко Рашков определеи изказването за полицейския чадър в МВР върху каналджийството, направено от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Рашков бе категоричен - твърденията трябва да бъдат доказани, иначе се хвърля петно върху силовото ведомство.
 

Пред Българската национална телевизия обаче Рашков призна, че в МВР се събира богата информация за съпричастността на служители от ведомството към осигуряване на полицейски чадър върху тази дейност. Има разработки на дирекция “Вътрешна сигурност” срещу службите.


"Пресилено би било да се каже, че цялото министерство прави чадър върху трафика с мигранти", обаче отсече Рашков. 


Той посочи още, че ГД "Гранична полиция" не може да се справи сама с мигрантския поток. Това е била и причината да се подсили с жандармерия и да има командировки от вътрешността на страната с участието на военни формирования. 

 

Той отказа да коментира кадровите решения на наследника си Иван Демерджиев. Става дума за зам.-директора на ГД "Гранична полиция" Деян Моллов, който бе призован да подаде оставка заради тежкия инцидент вчера в Бургас.


Рашков посочи, че оградата по границата е била ремонтирана по начин, който да възпира мигрантите. 


"Въпросът е дали силите, които бяха разположени миналата година, щяха да стигнат, ако разчитахме само на граничните полицаи. Осигурен е ресурс от няколко служби още", посочи още Рашков.

 

Той отрече обвиненията на Демерджиев бази на МВР да са били използвани за частни партита. Спомена един случай, в който колежка от ведомството е помолила да се проведе парти по случай рожден ден.


Рашков помоли да не се използва множествено число и заяви категорично, че всичко ще бъде описано от медии съвсем скоро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2850 |16.08.2022 Свиленградчани зоват шефа на МВР да провери изцепките на местния полицейски шериф . 0| 3482 |27.07.2022 МФ: Твърденията на Караджов са неверни . 0| 15756 |17.07.2022 Волен Сидеров: Защо полицейски началници назначават ”татуирани силиконки”? . 0| 3317 |13.07.2022 Адв. Адела Крачунова, БХК: Полицейският чадър над Семерджиев не може да се случи без прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads