Реклама / Ads
6| 2235 |06.08.2024 НОВИНИ

Размириците във Великобритания продължават, полицията беше атакувана

.
Вълната от протести и безредици в някои части на Обединеното кралство продължи и през нощта на 5 август, когато полицията беше атакувана в Белфаст, Дарлингтън и Плимут.
 

В Плимут са арестувани шестима души, а няколко полицаи са получили леки наранявани, съобщиха от полицията. Повреден е и полицейски микробус. В столицата на Северна Ирландия - Южен Белфаст, по служителите на реда са хвърляни камъни и бензинови бомбички в близост до супермаркет, който беше подпален през изминалия уикенд.





А по-рано се проведе бдение в памет на жертвите на масовото намушкване с нож в Саутпорт миналата седмица, което предизвика размириците в Обединеното кралство.
 

Размириците на Острова започнаха, след като на 29 юли 17-годишен младеж от семейство на имигранти уби 3 момичета и рани още 10 в Саутпорт. Нападението с нож беше извършено по време на детски семинар по танци и йога, посветен на певицата Тейлър Суифт.


В Саутпорт стотици хора присъстваха на мирния мемориал седмица след смъртта на Беби Кинг, Елси Дот Станкомб и Алис Дасилва Агиар.

 

Деца пуснаха балони, а други оставиха цветя и балони във формата на сърце в памет на жертвите на нападението с нож във ваканционен клуб, посветен на Тейлър Суифт.

 

Междувременно полицията съобщи, че едно от децата, попаднало в инцидента, остава в болница, но всички останали пациенти са изписани.

 
Аксел Муганва Рудакубана от Банкс в Ланкашир е обвинен в 3 убийства, 10 опита за убийство и притежание на хладно оръжие.

 

17-годишният младеж, който е роден в Кардиф, се премества в района на Саутпорт през 2013 г. Родителите му са от Руанда и има и по-голям брат, който също е роден в Кардиф.

 

Полицията смята, че безредиците във Великобритания са подклаждани от неверни слухове, че заподозреният е мюсюлманин, търсещ убежище в страната.

 

През уикенда министър-председателят Киър Стармър осъди бунтовете като „крайнодясно бандитство“, а на 5 август  обеща да „засили“ закона, за да се справи с насилието.





Въпреки неговите призиви насилието се разпространи в Плимут. А полицията в Девън и Корнуол изпратиха специализирани служители, които да се справят с крайнодясна демонстрация и контрапротест.

 

Началникът на полицията Ръс Доу заяви, че са извършени няколко ареста за „редица нарушения на обществения ред и нападения“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2206 |06.08.2024 Промени в ръководството на компаниите от групата Електрохолд . 0| 2237 |06.08.2024 Създателят на "Туин Пийкс" Дейвид Линч увери, че никога няма да се оттегли, въпреки че има белодробно заболяване . 1| 10474 |06.08.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 2| 2362 |06.08.2024 Украйна е свалила 4 ракети и 15 изстреляни от окупаторите щурмови дронове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads