Реклама / Ads
0| 2234 |25.07.2024 НОВИНИ

С разпит на свидетели продължава делото за смъртта на двамата полицаи в Бургас

.
Източник: БГНЕС
С разпит на свидетели в Бургаския окръжен съд и днес продължава делото за смъртта на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев. Те загубиха живота си след като автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище патрулната полицейска кола.
 

Обвиняем за бруталното престъпление е сирийският гражданин със статут на бежанец Омар Аднан. Днешния разпит цели да изясни ситуацията в деня преди самия инцидент.

 

Прокурорът по делото Димитър Узунов посочи, че са призовани служители на ГПУ, полицаи, както и работници на двете бензиностанции - тази срещу местност Пода, както и тази в съседство на кръстовището на "Трапезица", където се случи катастрофата.





„Разпитът им цели да изясни обстоятелствата в деня преди случилото се. Да изясним факти и обстоятелства относно проверка на лица, между които и обвиняемия. За момента нямаме никакво основание за промяна на обвинението“, категоричен бе Узунов.

 

От свидетелски показания в залата днес придоби публичност обстоятелството, че обвиняемият Омар Аднан бил в ГПУ Ченгене скеле, след което бил видян и спрян за втора проверка. Няма яснота защо не е бил задържан. Много от свидетелите даваха уклончиви показания. Поради което обвинението поиска да им бъдат счетени показанията, дадени по време на досъдебното производство.

 

Адвокатът на подсъдимия Калин Янев поддържа тезата си, че деянието не е умишлено. 





„Клиентът ми не е искал и не е допускал настъпването на смъртта на двамата полицаи. Не е предполагал, че ще причини смъртта им, направил е спасителен завой надясно, за да предотврати удара с полицейския автомобил, поради което считам, че не е действал умишлено", отбеляза Янев, цитиран от БНР.

 

Делото продължава и утре. Самата трагедия се случи на 25 август 2022 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2262 |25.07.2024 Пореден кмет от ПП–ДБ бе отстранен от съда . 3| 2661 |25.07.2024 Главният прокурор сезира премиера, че в София няма места за трупове . 3| 39585 |25.07.2024 Древният саркофаг от Варна поне 4 г. е бил бар маса за пиене и друсане на кючеци . 1| 3302 |25.07.2024 Гръцките власти осигуриха 200 млн. евро за справяне с водната криза на островите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads